Állítólag rasszizmus miatt rúgtak ki egy színészt az Amerikai istenekből

2019.12.16. 12:55

Nem tér vissza az Amerikai istenek harmadik évadára Orlando Jones, aki az egyik istent (Mr. Nancy) alakítja a sorozatban. A Complex írja, hogy Charles Eglee showrunner azért rúgta ki, mert a karaktere nem túl jó üzenetet közvetít az Egyesült Államok fekete lakosságának irányába.

Nem fogok neveket mondani, de a harmadik évad új showrunnere egy Connecticutban született, Yale-en tanult, okos férfi, aki azt gondolja, hogy Mr. Nancy dühös, erőszakos természete rossz üzenetet közvetít a fekete Amerikának, és ez így igaz. Ez a fehér ember ül a döntéshozói székben és elhiszem, hogy rengeteg fekete barátja van, akik tanácsokkal látják el, és valószínűleg elmondták neki, hogy ha nem rúgja ki, a dühös isten Mr. Nancy akkor Denmar Vesey-féle felkelést indít az országban. Mi más lehetett volna az indok?

- írja Jones Twitteren, majd kitér a sorozatot gyártó Fremantle USA-re, amely szerinte másodrangú állampolgárokként kezeli azokat, akik túl jól végzik a munkájukat.

A készítők annyival reagáltak a vádakra, hogy a harmadik évad a sorozat alapjául szolgáló regények olyan részét dolgozza fel, amelyben - több karakter mellett - Mr. Nancy sem szerepel. Ettől függetlenül érdekes húzás ez a gyártóktól, ugyanis Jones a második évadban íróként és producerként is dolgozott, miután távozott a műsor két eredeti showrunnere, Bryan Fuller és Michael Gree. Mindketten támogatásukról biztosították a kiboruló színészt.

A sorozatról annak idején mi is írtunk, de nem voltunk annyira elájulva tőle.