Sorozatok jövőre: lesz sci-fi vígjáték és meggyilkolt kisfiú is

2019.12.18. 12:08
Az HBO bejelentette, milyen új sorozatokat várhatunk 2019 decemberben, illetve az új év januárjában. Van köztük Stephen King-feldolgozás, Hugh Laurie, Karácsonyi ének, izgalmas dokumentumfilm-sorozat és alternatív, náciszimpatizáns elnök alatt élő Amerika is.

A premierek között lesz december 24-én az ezerszer feldolgozott Karácsonyi ének minisorozata, aminek mindhárom része egyben elérhető lesz. A producerek között feltűnik Tom Hardy és Ridley Scott, a forgatókönyvet Steven Knight (Tabu) írta. Főszerepben a Vasember 3 főgonosza, Guy Pearce játszik. 

Megjelenik emellett A kívülálló január 13-án, ez a 2018-ban megjelent A kívülálló című Stephen King-regényen alapul. A sztori egy oklahomai kisvárosban játszódik, ahol egy 11 éves fiú megcsonkított holttestére találnak, a bizonyítékok egy helyi irodalomtanárhoz vezetnek, neki azonban kikezdhetetlen alibije van. 

A kevésbé ismert műfajú sci-fi vígjáték, az Avenue 5 január 20-án debütál, ebben a Dr. House-t játszó Hugh Laurie alakítja a galaktikus turizmussal foglalkozó űrhajó kapitányát. A rendező Armando Ianucci, akinek a The Thick of It és a Veep (Az alelnök) című sorozatokat is köszönhetjük. A trailerről itt írtunk

Az HBO a következő évre emellett újabb évadokkal és saját gyártású sorozatokkal is készül, így például:

  • Január 10-én folytatják Az ifjú pápát, a második évadban egy "felelőtlen, lusta, nagyképű és öntelt" pápát kapunk, ráadásul a sorozatban még Marilyn Manson is felbukkan.
  • A 2000 óta kisebb-nagyobb szünetekkel futó saját gyártású HBO-sorozat, a Félig üres is visszatér 10. évadával.
  • De érkezik a Westworld harmadik évada is.
  • Folytatódik az idei év sikersorozata, az Eufória, amiről mi is pozitívan írtunk.
  • HBO-s saját dokumentumfilm-sorozata is debütál McMillions néven, ez a McDonald's és a Monopoly közös promóciós játékán milliókat elcsaló ex-zsaru történetét mutatja majd be.
  • Valamint jön a The Plot Against America, egy Philip Roth regény David Simon és Ed Burns (Drót) kezéből egy alternatív világról, ahol Roosevelttel szemben a náciszimpatizáns Lindbergh nyeri a választásokat.