Egy nyolcéves lett az év legtöbbet kereső YouTube-videósa

2019.12.18. 17:51

Ryan's World YouTube-csatorna arca, a nyolcéves Ryan Kaji lett az év legtöbbet kereső youtubere a Forbes toplistája alapján. A játékokat tesztelő kisfiú egyetlen év alatt (2018 júniusa és 2019 júniusa között) mintegy 26 millió dollárt kereshetett.

Ryan nem először szerepel a toplistán, tavaly 22 millió dollárral lett ő a YouTube legtöbbet kereső videósa.

Ryan Kaji csatornája mindössze hároméves korában indult, a texasi kisfiú különböző játékokat csomagolt ki a kamera előtt. Öt évvel később Ryannek már több mint 22,9 millió feliratkozója van a YouTube-on, a legnézettebb videója (lásd lentebb) pedig 1,9 milliárd megtekintésnél tart.

A második legtöbbet kaszáló YouTube-csatorna az öt harmincas fickó (Coby Cotton, Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones and Tyler Toney) idióta kalandjait és mutatványait követő Dude Perfect lett 20 millió dollárral.

Őket egy másik gyerek, a Dél-Oroszországban született, de Floridában élő Anastasia Radzinskaya követi. Az ötéves kislány a (Like) Nastya nevű csatornájával (és apukájával) mintegy 18 millió dollárt szedhetett össze egyetlen év alatt.

Nem sokkal maradt le az orosz kislányhoz képest a két ős-youtuber, Rhett McLaughlin és Link Neal közös, Rhett and Link nevű csatornája – ők 17,5 millió dollárral szerezték meg a lista negyedik helyét.

Az ötödik helyet idén is a sminkvideóiről ismert Jeffree Star szerezte meg (17 millió dollárral), a további helyezettek között pedig ott van még többek között Preston Arsement (14 millió dollár) és a nemrég határozatlan időre visszavonuló PewDiePie (13 millió dollár) is.

Logan Paul – aki korábban egy öngyilkos holttestéről tett közzé felvételeket –, valamint a testvére, Jake – a tavalyi lista második helyezettje – idén nem került fel a listára.