Dimenziókapukon vezet át a Netflix új misztikus horrorja

2020.01.10. 17:02 Módosítva: 2020.01.10. 18:36

Régóta várták a Locke & Key képregény rajongói, hogy a történet tévés adaptációja végre elkészüljön, a Netflix most jelentette be, hogy februárban mutatják be a magyarul Kulcs a zárját címen futó sztoriból gyártott sorozatot, aminek meg is érkezett az előzetese.

A képregényt Stephen King fia, az apja zsenialitását jócskán öröklő Joe Hill és Gabriel Rodriguez jegyzi, de Hill a tévésorozat fejlesztésében is részt vett, így valószínűleg a tévés produkció nem csak nyomokban fogja tartalmazni az eredeti mű összetevőit, és a trailer is erre enged következtetni.

A Locke & Key című misztikus horror történetének alapja, hogy egy borzalmas tragédia után a Locke család hazaköltözik őseik ódon birtokára, a massachusettsi Lovecraftba. A kastély azonban nem nyújtja a klasszikus édes otthon életérzést, az ódon épület tele van valamilyen furcsa mágiával. Nevéhez méltó módon, a Kulcsház legnagyobb rejtélyét azok a kulcsok jelentik, amelyek mindenfelé megtalálhatók a házban, és amelyekkel nem egyszerű ajtókat, hanem dimenziókapukat lehet kinyitni, amik teljesen elvarázsolt világokba engedik belépni a ház lakóit.

Egyébként nemcsak azért várták a Locke & Key-fanatikusok régóta a sorozatot, mert az adaptáció alapjául szolgáló képregény tényleg fantasztikus sikernek örvend, például a képregény első száma 24 óra leforgása alatt az utolsó példányig elkelt. Annak idején mi is írtunk róla, hogy

évek óta terítéken van, hogy tévésorozat készül a képregényből, de több gyártó is kihátrált mögüle, mire 2018-ban a Netflix úgy döntött, hogy elkészíti a sorozatot.

A Collider cikke szerint a Locke családban az anyát Darby Stanchfield (Scandal/Botrány), a gyerekeket pedig Jackson Robert Scott(IT, IT 2), Connor Jessup (American Crime), Emilia Jones (Horrible Histories) és Bill Heck (The Ballad of Buster Scruggs) alakítják majd.

Az első évad 10 epizódjának premierje február 7-én lesz.