Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

A Westworld világában Donald Trumpot lemondatják

2020.01.14. 14:04

Márciusban jön az HBO nagyszabású sci-fi-sorozatának harmadik évada, ami, legalábbis az eddigi előzetesek alapján nagyobb részben a való világban (a miénkben, illetve jövőbeli miénkben) játszódik, és központi konfliktusa a "Dolores nem szereti az embereket, mert hazudoznak" lesz, mellette pedig legalább egy új parkot is meglátogatunk és a visszamegyünk az eredeti skanzenbe is. A második évados gépiesített mennyországáról egyelőre szó sincs, ami nem olyan nagy baj, az új szereplők között ott lesz Aarn Paul (Jesse Pinkman, bitch!) és nagyon-nagyon remélem, hogy nem az lesz a harmadik éved vége, hogy a Westworld-terepasztallal játszó Pistike és Icuka kockadobással dönti el a karakterek sorsát.

A bejelentéshez előzetes is dukált, amiben címszavakban benne vannak azok az események, melyek 2019-től a Westworld III kezdetéig vezettek:

  • 2019. december 6. - Hong Kong-i tüntetések, ez ugye valós esemény itt nem kellett elrugaszkodni semmitől.
  • 2019. december 18. - Donald Trump elleni alkotmányos vádemelési eljárás (impeachment) sikerrel zárul, az elnök lemond. Na, itt már átmegyünka full sci-fi-be.
  • 2020. május 20. - Ökológiai katasztrófa Indonéziában. Az ország a túlnépesedés és a környezetszennyezés miatt most sincs túl jó állapotban, a teljes összeomlás sajnos nem is olyan nagy logikia ugrás.
  • 2024. december 9. - A megválasztott, de beiktatás előtt álló amerikai elnök ellen sikeres merényletet követnek el Argentínában. Ez, ha a mostani helyzetből indulunk ki, bárki lehet.
  • 2025. október 9. - Nukleáris incidens Párizsban. Elég homályos, egy erőmű reaktorja olvad le? Koszos bomba? Puccs? Az sem világos hogy ebből lesz-e háború.
  • 2037. február 19.  - A II. orosz polgárháború.
  • 2039. április 17. - A rendszer Solomon 0.06 buildjét üzembe helyezik. Hogy ez mi, azt nem tudni, ha tippelni kellene, a Westworld irányítórendszerének egy korábbi verziója.
  • 2058. február 27. - Kritikus esemény. Mivel az alkotók által meg nem erősített, de a rajongók nagy többsége szerint elfogadott timeline-ban az első évad eseményeire 2052-ben került sor, a harmadik évad előtt pedig hat évet ugrunk előre, szóval én megvettem.

Az új évadig már csak 61-et kell aludni.