2022-ben jön a Trónok harca világában játszódó új sorozat

2020.01.16. 09:18

Ha minden jól megy, akkor 2022-ben láthatjuk a Trónok harca spin off sorozatát, ami a Targaryenekről szól majd, és George R. R. Martin Tűz és vér című könyvén alapszik. Legalábbis Casey Bloys HBO programigazgató szerdán úgy nyilatkozott, hogy legjobb tudomása szerint két év múlva kerülhet a nézők el a House of the Dragon.

Korábban még arról volt szó, hogy Bloodmoon munkacímmel előzménysorozatot kap a Trónok harca. Ez több ezer évvel a Trónok harca története előtt játszódott volna, olyan szereplőkkel, mint Naomi Watts vagy a Witcher-videójátékokban Yennefer szinkronhangját adó Denise Gough. A készítők között ott lett volna a regények szerzője, George R.R. Martin is. A pilotot tavaly nyáron le is forgatták le Észak-Írországban,de állítólag olyan pocsékul sikerült, hogy elálltak a sorozat elkészítésétől.

Eközben döntött úgy az HBO, hogy jöjjön inkább a  House of the Dragon, ami körülbelül  300 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, és középpontjában a sárkányokkal szoros kapcsolatot ápoló Targaryen-dinasztia áll.  

A Trónok harca az HBO egyik legsikeresebb sorozata volt annak ellenére, hogy az utolsó, nyolcadik évad, és különösen a sorozat lezárása számos kritikát kapott és a rajongók többsége is utálta.