A japán milliárdos mégsem löveti ki magát az űrbe

2020.01.30. 11:32

Meggondolta magát és leállította partnerkeresővel és showműsorral egybekötött űrutazását Maezava Juszaku japán milliárdos, írja a BBC. „Életre szóló társat keresek, az űrből szeretném világgá kiáltani, mennyire szeretem” – írta a jelentkezőket toborzó oldalon Maezava, aki Elon Musk SpaceX vállalatának első magánutasaként, a tervek szerint 2023-ban kerülte volna meg a Holdat.

A 44 éves üzletember, aki tavaly novemberben 900 millió dollárért (270 milliárd forint) adta el a Zozo online divatkereskedést, húszévesnél idősebb, egyedülálló nőket keresett a műsorba, olyanokat, akik  érdeklődnek az űrutazás iránt, és fizikailag-lelkileg készek az utazással és a felkészüléssel járó megpróbáltatásokra. Majdnem 28 ezer nő érezte úgy, hogy készen áll a feladatra, de  Maezava végül másképp döntött. Ezzel pedig nemcsak az utazás, hanem a köré tervezett a Telihold szerelmesei című show is meghiúsult.

Maezava közölte, hogy bármennyire is elkötelezett volt a műsor iránt, énjének egy része nem volt teljesen meggyőződve arról, hogy részt kell vennie ebben.