Félmilliárd forint közpénz jut a kormánypropagandát Felvidéken hirdető vállalkozáshoz

2020.02.07. 20:59 Módosítva: 2020.02.08. 17:40

Nem fogy, de lehozza szó szerint a kormánypropaganda minden rezdülését egy felvidéki médiavállalkozás, így gyorsan hozzávágtak újabb 475 millió forintot. A Magyar Hang talált rá a Bethlen Gábor Alapítvány oldalán eldugva a bizottsági határozatok között egy mellékletben, egy kilencven fokkal elforgatott pdf-fájl táblázatában, hogy a Pro Média Alapítvány közel 475 millió forintot kap működési költségekre és eszközfejlesztés támogatására. 

A kedvezményezett alapítvány felel a felvidéki Magyar7 hetilap kiadásáért, valamint a Ma7.sk portált is ők üzemeltetik. 

Elég ránézni egy nemrég publikált véleménycikkre, ahol szerepel egy kis gyuribácsizás, liberálbolsi különítményezés, brüsszeli garázdálkodás emlegetése, hogy lássa az ember, hogy nem éppen a szerkesztőség tagjaiból fogják kifaragni a tárgyilagos, független újságírás szoborcsoportját. 

A Magyar Hang forrásai az alapítványt és médiatermékeit egyértelműen a Magyar Közösség Pártjához (MKP) kapcsolják. A két éve működő lap eladásai piaci információk szerint 1500-1600 példány körül vannak, és a lap forrásai szerint az MKP-s önkormányzatok is rendelnek belőle. 

Frissítés: Cikkünk megjelenése óta az Ma7 közölt egy beszélgetést a Pro Media Alapítvány ügyvezetőjével. Puskás Attila nehezményezi, hogy a Magyar Hang az ő megkeresése nélkül közölt információkat a lapról. Ahogy mondja, eddig sem akartak reagálni a magyar sajtó "támadásaira" és ezután sem fognak, mert szerinte a hazai sajtó a belső vitáit akarja a Felvidékre terelni. Azt írja, a Magyar Közlönyben lehet információkat találni a támogatás pontos összegéről, bár erre nincs hivatkozás a cikkben és mi sem találtunk erre vonatkozó adatot. Puskás arra is reagált, hogy az Ma7-nek ne lenne olvasottsága, azt írja, napi 15-20 ezer egyéni látogatójuk van. Végül azt is kiemelte, hogy Magyarországon, meglepő módon a kormánypárti média oldaláról nem kaptak soha támadást.