Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Sorozat készül a világ legismertebb környezetvédőjéről

2020.02.11. 16:40

A BBC Studios dokumentumfilm-sorozatot készít a kamaszkorú környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg életéről és tevékenységéről, írja a Variety.

A BBC Studios executive producere, Rob Liddell a bejelentés kapcsán elmondta: Thunberg mára a bolygónk egyik legismertebb arca, valódi ikon lett, a klímaváltozás pedig napjaink egyik legfőbb problémája, ezért látták időszerűnek, hogy bemutassák a 17 éves klímaaktivista életét.

Greta Thunberget 2019 decemberében az év emberének választotta a Time magazin, miután találkozott többek között Ferenc pápával, felrázó beszédet mondott az Európai Parlamentben és a római Piazza del Popolón is.

A sorozat stábja nem csupán a klímaszakértőkel, tudósokkal és további hírességekekel találkozó környezetvédelmi aktivistára szeretne fókuszálni, hanem a 17 éves kamaszlányra is, aki a nyilvánosság előtt nő fel és lépi át a felnőttkor küszöbét.

Az Index Greta Thunbergről szóló portréját itt olvashatja.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.