A koronavírus miatt leállt egy valóságshow forgatása

5e59833ccedaa.image
2020.02.29. 11:49

A CBS leállította a The Amazing Race című valóságshow-jának munkálatait, mivel a gyártó cég nem látta biztosítottnak a Föld több országában és kontinensén játszódó stáb biztonságát. A 33. évadát forgató műsor kicsit olyan, mint a TV2 Ázsia Expressz című műsora, csak nem egy régióra koncentrálódik, és egymillió dolláros a főnyereménye. A lényeg azonban ugyanaz: egymással valamilyen kapcsolatban álló párok (rokonok, házasok, exek) indulnak el egy amerikai városból, és egy hónap múlva egy másikba futnak be – menet közben a 11 csapatból egy minden héten kiesik.

Mivel egy tipikus évad úgy néz ki, hogy 4-5 kontinens 9-10 országa szerepel benne, érthető, hogy a gyártót kiverte a hideg veríték az egyre rohamosabban terjedő vírus miatt. A producerek siettek hangsúlyozni, hogy mindez csak elővigyázatosság, nincs fertőzött sem a stábban, se a játékosok között. Az útvonalról értelemszerűen nem beszélt a műsor sajtósa, mert az csak menet közben derül ki, de állítólag Angliában és Skóciában is forgattak.

Egy átlagos, hetente jelentkező epizód azzal indul, hogy a versenyzők megkapják az utasítást, merre menjenek, adnak nekik némi készpénz, és hajrá – a cél lehet egy szomszédos városban, de akár egy másik kontinensen is.

Egyelőre három részt forgattak le, azt követően állt le a meló. Ez az első olyan amerikai produkció, aminek gyártására kihat a járvány, de korábban mondtak már le kínai sajtóutat és díszbemutatót is (Mulan, az új James Bond-fim), töröltek koncerteket és turnékat (BTS , Green Day) és egyelőre nem tudni, mi lesz a nyári tokiói olimpiai játékokkal.