A Tények szerint Orbán Viktor súlyos károkat okoz az országnak

Screenshot (100).png
2020.03.13. 22:53 Módosítva: 2020.03.13. 23:49

Súlyos károkat okozna az ellenzék ötlete, ha bezárnák az iskolákat. Ezt mondják a szakértők. Ha a diákoknak rendkívüli szünetet írnának elő, akkor sok szülőnek szabadságra kellene mennie, ami gyárak, üzemek leállásához vezetne.

Ezt állítja a Tények, a TV2 hírműsora, aminek legfrissebb adását este nyolckor tették fel a tenyek.hu-ra, és amiben a miniszterelnök reggeli álláspontját tolták, de telibe. Orbán Viktor ugyanis ma reggel még úgy gondolta, hogy

az iskolák bezárása nem indokolt (...) Be kell látni, nem tudjuk két hét múlva kinyitni az iskolákat, ha bezárjuk őket, az a tanév végét fogja jelenteni.

A Kossuth Rádióban adott interjúban a miniszterelnök még azon az állásponton volt, hogy az iskolabezárások miatt a tanároknak fizetés nélküli szabadságra kellene menniük, a szülőknek pedig gondoskodniuk kéne a gyerekek elhelyezéséről. Mindezt annak ellenére jelentette ki, hogy az ellenzéki pártok, de még a pedagógus-szakszervezetek is rendkívüli tanítási szünet elrendelését kérték tőle, sőt, a nap folyamán már saját pártja is így tett.

A Tények nemigen számított arra, hogy Orbán Viktor megváltoztatja a véleményét, és a szakértők tanácsára/nyomására elrendeli az iskolák bezárását, így miközben Orbán Viktor este negyed tízkor bejelentette az iskolák bezárását, ők az intézkedés nyomán az ország romlását vizionálják. Szigorúan tényszerűen.

UPDATE: a Tények Facebook-oldaláról már eltüntették a bejegyzést, ezt:

Screenshot 20200313 221023 com.facebook.katana