Két magyar sorozat forgatása is leállt

EVA 2424
2020.03.16. 11:06

Az RTL és a TV2 egy-egy napi sorozatának forgatását is befolyásolta a koronavírus. A Drága örökösöknek jelenleg a harmadik évada látható a tévében, a forgatás az utolsó, negyedik évadot érinti, aminek munkálatait a koronavírus-járvány miatt állították le.

Hámori Barbara, a sorozat showrunnere azt nyilatkozta, hogy biztonsági okokból kellett leállítani a forgatást, mert ugyan tüneteket senki nem mutatott a stábban, de egy kéthetes, önkéntes karantén semmiképpen nem árthat, sőt. A felvételeket akkor folytatják, ha a stáb tagjai tünetmentesek maradnak a kéthetes karantén után is. A leállásról a sorozatot gyártó Content Lab részéről Kapitány Iván producer nagyjából ugyanezt mondta:

Természetesen a döntést az RTL-el egyeztettük és szerencsére olyan jól állunk az elkészült tartalmakkal, hogy egyelőre nem jelent majd semmilyen, a nézők számára látható problémát ez a leállás. (...) Ebben a helyzetben egyik kollégától sem várható el, hogy teljes egészében a produkcióra koncentráljon, így a legjobb döntés a forgatás leállítása. (...) Az első adandó alkalommal, amikor az élet visszatérhet a normális kerékvágásba, akkor a produkcióink is újra forogni fognak.

Ugyanezeket az intézkedéseket vezették be lassan már 70 amerikai sorozat forgatásánál is.

A Mintaapák a TV2 napi sorozata, ennek forgatásáról úgy tudjuk, a mai nappal állítják le, miután a színészek közül többen is jelezték, hogy egészségügyi szempontból aggályos egy 100-120 fős stábbal zárt térben tartózkodni. A TV2 egyelőre nem szólalt meg a kérdésben.