2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Leállították Javier Bardem és Steven Spielberg sorozatának a forgatását is

2020.03.16. 10:38

Az Oscar-díjas rendező és producer új minisorozatát Javier Bardem főszereplésével két hete kezdték forgatni Mexikóvárosban. Mexikóban az eddigi jelentések szerint 26 koronavírusos esetet regisztráltak – írja az MTI.

A Mexica című sorozat az azték birodalmat elsöprő spanyol hódításról szól. A Reutershez eljuttatott levél szerint a forgatást felfüggesztették, a szereplőket és a stábot pedig arról tájékoztatták, hogy várhatóan decemberben folytatódhat a munka a közegészségügyi helyzet alakulásától függően. Korábban már az ország egyik legjelentősebb filmfesztiválját, a Guadalajarai Nemzetközi Filmfesztivált is lefújták Mexikóban.

A hétvégén több amerikai filmstúdió, köztük a Walt Disney vállalat jelentette be, hogy átmenetileg leállítja produkcióinak forgatását. A Warner szombaton közölte, hogy két hétre felfüggeszti a Batman-film munkálatait.

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint világszerte 169 387-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, a járvány halálos áldozatainak száma pedig 6513.