Gyerekek fogják kérdezni Novák Katalint a koronavírus-járványról

2020.03.20. 15:35

Magyarország is csatlakozik ahhoz a norvég kezdeményezéshez, amelynek lényege, hogy egy vezető politikustól videóban kérdezhetnek a gyerekek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetről; a sajátos sajtótájékoztatót a Blikk fogja lebonyolítani, közölte a sajtóorgánum.

Mint ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Norvégiában a miniszterelnök, az oktatásért és integrációért felelős miniszter valamint a gyerek- és családügyi minisztérium vezetője közösen tartott sajtótájékoztatót gyerekeknek a koronavírus-járványról. Az egész úgy működött, hogy az ország legnagyobb független napilapja és a norvég közmédia összegyűjtötte a gyerekek kérdéseit, majd a a három kormánytag (akiknek mindegyike egyébként nő) megválaszolták őket.

Magyarországon a Blikk szervezte meg ezt a sajátos sajtótájékoztatót, a gyerekek kérdéseire Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára válaszol majd a portálon keresztül.

A Blikk azt írja, hogy a kérdéseket egy 20 másodperces mobilos videó formájában március 23-a, hétfő reggel 8 óráig várják a riporter@blikk.hu e-mail címre. De ha valakinek nincs lehetősége videót készíteni, az írhat e-mailt is a lapnak, továbbítani fogják azt is az államtitkárnak. 

Arról, hogy Novák Katalin válaszait mikor fogják közzétenni, nem közöltek információt.