Stohl András a TV2-n csodálkozik rá a mozgólépcsőre

Screenshot (116)
2020.03.23. 13:29

Stohl András, Stefanovics Angéla és Szirtes Ági főszereplésével, Egyszer volt Budán Bödör Gáspár címmel forgatott vígjátéksorozatot a TV2. A falus sorozat = nézettség alapelv miatt elindított produkció A mi kis falunk és a Drága örökösök nyomában jár, de csavar egyet az alaptételen, és nem a nagyvárosi taxisofőrt küldi "le" vidékre okosnak lenni, hanem egy falusi, rafkós fickót és családját plántálja át a nagyvárosba.

A főszereplő Bödör Gáspár (Stohl András) azt hiszi, mindenről mindent tud, mindezt úgy, hogy a falu határát nem nagyon lépte még át – ahogy a felesége (Stefanovics Angéla) és a mama (Szirtes Ági) sem. A történet azzal kezdődik, hogy a Bödör család Budára költözik kénytelen-kelletlen, ahol a falusi rafkó találkozik a flaszterzsiványsággal, vagy hogy is fogalmazzuk ezt meg szabatosan. Stohlt felismerhetetlenné maszkírozták a szerep kedvéért, amit a színész nagyon élvezhetett, mert a karakter bőrében totális az átlényegülése (egy apróság: egy barna kontaktlencse nem ártott volna szerintem, de legyen ez az én bajom).

Ahhoz, hogy egy ilyen sorozat sikeres legyen, hamar le kel tudni a "jé, ez meg lépcső, oszt mozog?" köröket, mert az ilyen viccek két perc alatt a Bagi-Nacsa műsorok meglehetősen alacsony színvonalára rántják le az eleve nem igazán acélos ötletet. Jó hír, hogy a sorozat vezető írója az a Kormos Anett, akitől a bidébe vizelő falusi karakterek elég messze állnak, viszont van annyi nyersség a humorában, hogy meglegyen az az éle a sorozatnak, ami nélkül nem működhetne.

Egyelőre ennyit lehet tudni az Egyszer volt Budán Bödör Gáspárról, illetve azt, hogy heti és nem napi szériáról van szó, ha tippelnem kéne, szeptemberben kerül képernyőre.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!