A járvány miatt elmaradhat az X-Faktor tizedik évadának őszi premierje

2020.04.20. 13:27
mega308
Fotó: RTL Klub / Sajtóklub

A koronavírus-járvány a kereskedelmi televízióknál is érezteti a hatását, az RTL-nek is változtatni kellett a tervein, és hivatalos közleményük szerint többek között elhalasztották a Survivor forgatását, az 2020-ban már biztosan nem kerül képernyőre. Arról viszont még semmit nem mondtak, hogy mi lesz a sorsa az RTL Klub tehetségkutató műsorának, az X-Faktornak.

Az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter 2019 novemberében bejelentette, hogy 2020-ban elindul a műsor következő, tizedik évada, és a csatorna oldalára azonnal fel is került a felhívás, hogy itt tessék jelentkezni, és februárra és márciusra az ország több pontjára meghallgatásokat szerveztek, de az időpontokat és a helyszíneket felsoroló bejegyzésnél kiírták, hogy a járványhelyzet miatt bizonytalan időre elnapolnak egyes meghallgatásokat, és az új időpontokkal hamarosan jelentkeznek.

Ez egyelőre nem történt meg, aminek nyilvánvalóan az az oka, hogy a koronavírus miatt továbbra is veszélyhelyzet van az országban, és SorozatWiki információi szerint a jubileumi évad idén valószínűleg már nem is kerül adásba.

Az oka pedig az lehet, hogy a produkció stábja a castingot már kora tavasszal el szokta kezdeni, és több hónapos előválogatókat tartanak, mire elkezdhetik forgatni az X-Faktor adásait. A koronavírus miatt viszont nyilván ez nem lehetséges, így fizikailag is megvalósíthatatlanná válhatott a tehetségkutató idei évadának elkészítése

– írják.

Azt, hogy igazak a SorozatWiki értesülései, az RTL Magyarország sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta.

Az RTL Magyarország esetleges jövőbeni műsorairól a megfelelő időben tájékoztatja a sajtó képviselőit és a nagyközönséget

– válaszolták.