Brad Pitt amerikai járványszakértőnek öltözve kritizálta Trumpot

2020.04.27. 08:25

Az Egyesült Államokban a Nemzeti Allergia- és Járványügyi Intézetet (NIAID) vezetője, dr. Anthony Fauci számít a koronavírus-járvány legmeghatározóbb szakértőjének, ezért kisebb kultusz alakult ki körülötte az elmúlt hetekben. Olyannyira, hogy a CNN korábban megkérdezte Faucit, ki alakíthatná őt egy Saturday Night Live-szkeccsben, mire Fauci viccesen Brad Pitt nevét mondta. Pár héttel az interjú után a szombati SNL-ben teljesült is Fauci vágya, ugyanis Brad Pitt bújt a bőrébe, és osztotta ki a járványt meglehetősen érdekesen kommunikáló Donald Trump elnököt.

Pitt részét otthon vették fel, és rögtön azzal kezdi, hogy sajnos az amerikai elnök kicsit máshogy értelmezte az általuk javasolt irányelveket, ezért most elmondja rendesen, mi a helyzet a járvány alatt. Trump többek között olyanokat mondott egy legutóbbi sajtótájékoztatón, hogy el kellene gondolkodni, hogy injekcióként használjuk a fertőtlenítőszereket a védekezés érdekében, bár később azzal védekezett, hogy csak szarkasztikus volt.

Brad Pitt karaktere más, Trump által korábban említett csúsztatásokra vagy félinformációkra is reagál, mint például hogy hamarosan meglesz a koronavírus ellenszere, és az egész járvány egyféle csodaként fog eltűnni az életünkből.

Egy csoda remek lenne! Ki nem szereti a csodákat? De sosem szabad hagyni, hogy a csodavárás az első számú terv legyen. Még Sullenberger kapitány is először a reptéren próbált landolni

– utalt Pitt karaktere Chesley Sullenberger kapitányra, aki 2009-ben csodával határos módon biztonságban tett le egy utasszállító gépet a Hudson folyón, majd ebből Tom Hanks főszereplésével forgattak filmet később. A szkeccs végén Pitt levette parókáját, és megköszönte Faucinak és az amerikai egészségügyi dolgozóknak az áldozatos munkájukat.