Áll elébe a pernek a Népszava karikaturistája

2020.05.01. 22:02

„A pernek is állok elébe. Nem vagyok jogász, de abból, amit eddig a megígért feljelentésről tudni lehet, nem hiszem, hogy megáll a bíróság előtt még a mai, nem éppen ideális körülmények között sem”

– ezt nyilatkozta a Media1.hu-nak Pápai Gábor karikaturista, akinek egy korábbi grafikája miatt jogi lépéseket helyezett kilátásba a KDNP.

A kép Müller Cecília országos tisztifőorvost és a keresztre feszített Jézust ábrázolja, a szövegbuborékában Müller azt mondja, hogy „Alapbetegsége függőséget okozott”, mintha a koronavírus-járvány egyik áldozatát jellemezné. A kép a keddi Népszavában jelent meg.

A rajz miatt tiltakozott a kisebbik kormánypárt, a KDNP, közleményükben azt írták, hogy

a Krisztus szenvedésén gúnyolódó grafika nem csak hívő keresztények számára fájdalmas és megbotránkoztató, hanem minden jóérzésű honfitársunk számára sértő. Határozottan elutasítjuk, hogy a baloldali sajtóban a kommunizmus legrosszabb időszakát idéző provokatív gyalázkodás jelenhet meg. Különösen tűrhetetlennek tartjuk a frontvonalban helyt álló vezető szakemberek kigúnyolását ebben a nehéz időszakban, amikor rendkívül fontos az összefogás és a nemzet egysége. Felszólítjuk a Népszava szerkesztőségét, hogy haladéktalanul vonja vissza a karikatúrát és kérjen bocsánatot. Ellenkező esetben meg kell tenni a lehetséges jogi lépéseket.

Pápai elmondta a portálnak, hogy a személyes oldalát egy hónapban általában húszezren látogatják, csak a botrány utáni két napban viszont több mint harmincezren kattintották.