Folytatódhat a monoton erőszak a Netflixen

2020.05.05. 14:49

Április 24-én mutatta be a Netflix az Extraction (Tyler Rake: A kimenekítés) című filmet, amiről kollégánk a kritikájában többek között azt írta, hogy "nem a történetével, nem a szereplőivel, nem a konfliktusaival, nem a környezetével akar lenyűgözni, hanem azzal, hogy erőszakosan monoton és monoton módon erőszakos". Ugyan lehet, hogy sem a történet, sem a szereposztás nem lett túl fantáziadús, de a streamingszolgáltató már berendelte a folytatást, ezt állítja az első rész egyik producere és forgatókönyvírója, Joe Russo.

A Deadline-nak adott interjújában elmondta, egyelőre még nem döntöttek arról, hogy időben előre vagy hátrafelé haladjanak a történettel. Hozzátette, az első film utolsó jelenetei után biztosan sok kérdés merült fel a nézőkben. Russo egyelőre nem tudott biztosat mondani arról, hogy visszatér-e a rendező, Sam Hargrave, de bízik benne, hogy igent mond.

Ami pedig a főszereplőt, Chris Hemsworth-öt illeti, még inkább bizonytalan a helyzet. Russo először szeretné megírni a forgatókönyvet, amit majd megmutathat a színésznek. És tegyük hozzá, ez nyilván attól is függ, hogyan fűzik tovább a történetet. Mondjuk ha úgy alakul, akkor valószínűleg nem lenne nehéz Hemsworth-öt leigazolni, hiszen a hétvégén az Instagramon hálálkodott a nézőknek, amiért annyian kíváncsiak voltak a filmre, illetve köszönetet mondott a stábnak is. A Netflix szerint egyébként több mint 90 millió háztartásban nézték meg az Extractiont. Bár nyilván ezt a számot fenntartással kell kezelni, de azért nem rossz teljesítmény, sőt.