16 milliárd forintért épül a médiahatóság új bázisa

2020.05.06. 10:20

Nettó 15,9 milliárd forintért épülhet meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új központja a 13. kerületi Visegrádi utcában, írja az Átlátszó az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett eredménytájékoztató nyomán.

Az NMHH EMC mérőlabor és szerverközpont építésére írt ki nyílt eljárást tavaly nyáron, a beruházásra három cég – a Grabarics, a Strabag és az EB Hungary Invest – adott be ajánlatot, amelyek közül a Grabarics nyerte a tendert.

Az NMHH 2016-ban kezdte terveztetni az új épületet, amit a 20 éves infrastruktúra elöregedésével indokolt. Az eszközpark lecseréléstől és a munkafeltételek korszerűsítésétől azt várják, hogy a hatóság "nemzetközileg elismert színvonalon" tudjon dolgozni.

A terveket a Nirmana Építésziroda Kft. készítette. A Magyar Építők cikke szerint az új komplexumnak három föld alatti és öt felszín feletti szintje lesz, tetőkertekkel növelik a zöld felületeket, nem vezetik be a gázt, a fűtést hőcserélő technológiával oldják meg.

A jelenlegi központ helyén megvalósuló nagyszabású bontási és építési munkálatok május végén kezdődnek, a kivitelezés pedig a tervek szerint két évig tart majd.

Az Átlátszó cikke szerint a 213 főt foglalkoztató Grabarics Kft. 2018-ban 19,7 milliárd éves forgalmat bonyolított, ők építhetik például a szántódi BalaLand ötcsillagos hotelt, a gödöllői versenyuszodát és az ötcsillagos Grand Hotel Tokaj exkluzív szállodát is.