Milliárdos vesztesége van, a bónuszról is lemond Rupert Murdoch sajtómágnás

2020.05.08. 10:13

Miután a News Corp médiavállalat több mint egymilliárd dolláros veszteséget termelt az első negyedévben, lemond saját éves bónuszáról a vezérigazgató, Rupert Murdoch médiamogul – írja a Reuters. A hatalmas veszteség oka nemcsak a koronavírus-járvány, hanem egy ausztrál fizetős tévészolgáltatás rossz működése is.

A vállalat másik vezetője, Robert Thomson szintén lemond éves bónusza háromnegyedéről, a cég pedig minden egységében próbálja csökkenteni azt a veszteséget, amit a járvány okoz a sajtónak. Thomson szerint ebben "pozitív hatása lesz" a bónuszok kollektív csökkentésének is.

A Wall Street Journalt is birtokló cég 1,1 milliárd dolláros (355 milliárd forintos) vesztesége a március 31-én lezárult harmadik negyedéves könyvelési időszakban jelentős mértékben függött a Foxtel nevű, Ausztráliában működő, előfizetős tévécsatorna működésétől, amelynek kevesebb volt az előfizetője, ráadásul az ausztrál dollár árfolyama is gyengült. Így a cég bevétele 8%-kal kevesebb, 2,27 milliárd dollár lett.

Rupert Murdoch már korábban lemondott a Fox cég vezetéséért járó fizetéséről.