Leállt a világrekorder tévésorozat gyártása a vírus miatt

2020.05.10. 18:42

1969-ban indult a Szazae-szan (eredetiben: サザエさん) című sorozat sugárzása a japán televízióban, de most arra kényszerül a Fuji Television Network, hogy ismétléseket adjon, ugyanis a járványveszély miatt leálltak a gyártási munkálatai.

A Szazae-szan a világ legrégebb óta futó animációs tévésorozata, ezt a dicsőséget 2013-ban nyerte el az amerikai Simpson-család elől, addig ugyanis a Guiness-nél azt tartották a rekord birtokosának. A japán sorozatnak hetente mennek új részei, a Reuters szerint néha a nézők 10 százalékát is sikerül megcsípnie. A sorozat egy átlagos japán háziasszonyról és a családjairól szól, az alapját egy 1946-ban induló képregény adja.

A Fuji TV szóvivóje szerint a Szazae-szan ismétlései jövő héten kezdődnek. Legutóbbi ilyen akkor történt, amikor 1975 februárjában a világ gazdaságát megrázta az olajválság.

Japánban a vasárnapi adatok szerint 15 663 koronavírusos beteget, és 607 halottat regisztráltak. Az országban május végéig vészhelyzet van érvényben.

Nem ez az egyetlen nagy múltú kulturális tartalom, amely szünetre kényszerült Japánban, szombaton a Golgo 13 nevű manga készítői jelentették be, hogy a képregény 52 éves történetében először nem készül új rész.