Tévésorozat készül A bárányok hallgatnak-ból

2020.05.11. 10:33

Tradicionálisan májusban szokott lenni az az időszak, amikor az amerikai tévécsatornák bejelentik a következő évad sorozatait, eddig azonban a CBS-en kívül meglehetősen inaktív mindenki. A CBS viszont többek között berendelte a Clarice című sorozatot, amely az 1991-es A bárányok hallgatnak horrorfilm folytatása lesz. A hír maga már januári, de csak most dőlt el, hogy a pilot alapján a csatorna egy évadra igényt tart a sorozatból.

A történet évekkel a film után játszódik, a főszereplő Clarice-t pedig Rebecca Breeds alakítja majd. A producer Alex Kurtzman lesz (Star Trek-filmek és -sorozatok, A múmia, Az Álmosvölgy legendája), és felbukkan még a szereplők között Kal Penn, Nick Sandow, Michael Cudlitz, Luca De Oliveira és Devyn A. Tyler is. Ez lesz a második próbálkozás, hogy tévében dolgozzák fel Hannibal Lecter történetét, korábban három évadot ért meg a Hannibal című előzménysorozat, amely igazán beindította Amerikában Mads Mikkelsen karrierjét.

Ezenkívül a CBS megrendelte még a The Equalizer című sorozatot is, amelynek Queen Latifah lesz a főszereplője. Ez ugyebár egy tévésorozat volt a '80-as években, amelyből azóta készült két akciófilm Denzel Washington főszereplésével. Az egyelőre nem tiszta, az új, női főszereplős sorozat hogyan kapcsolódik majd a filmekhez vagy a sorozathoz.

A CBS még berendelt egy sitcomot Chuck Lorre-től, amely szervadományozókról szól majd, és a B Positive címet kapta. Lorre többek között olyan produkciók miatt ismert, mint Két pasi meg egy kicsi, az Agymenők vagy az Anyák gyöngye. (Io9)