Meghalt Paul Vasquez, a YouTube-kedvenc természetbolond

2020.05.12. 09:02

57 éves korában meghalt Paul L. Vasquez – vagy ahogy az internet ismerte: Double Rainbow Guy –, akit egy 2010-ben közzétett videójának köszönhetően kapott fel az internet. A felvételt tíz év alatt közel 50 milliószor nézték meg a YouTube-on.

A CNN cikke szerint Paul Vasquez szombaton vesztette életét. Halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Facebook-oldalán egy ideje egészségügyi problémákra panaszkodott, május 5-én koronavírus-tesztet végeztek rajta, ám a két nappal későbbre ígért eredményekről végül nem számolt be.

A halála előtti napokban légzési nehézségeket emlegetett, és arról írt, hogy nem tervez kórházba menni, inkább egyedül halna meg a természetben. "Bármi is történjen, készen állok rá, és boldogan tapasztalom meg" – írta. A hatóságok közlése szerint végül egy közeli kórházban vesztette életét helyi idő szerint szombat délután.

Paul Vasquez Los Angelesben született, ahol először tűzoltóként dolgozott, majd 1985-ben költözött a kaliforniai Yosemite Nemzeti Park közvetlen közelébe, ahol az egész internetet bejáró videóját készítette 2010 januárjában. A dupla szivárványt megörökítő felvétel csak néhány hónappal később lett világszenzáció, miután Jimmy Kimmel megosztotta a Twitteren, majd a műsorába is meghívta Vasquezt.

A hirtelen jött hírnév aztán óriási löketet adott a Yosemitebear62 név alatt futó YouTube-csatornájának. Vasquez egészen haláláig videózott, állítása szerint a siker sem változtatta meg az életét, szimplán csak több interjút adott, mint a kéjes kommentárokkal és örömkönnyekkel kísért felvétel posztolása előtt. "Ha ennyire egyedül élsz, mélyebb kapcsolatot tudsz kialakítani a természettel" – mondta öt évvel ezelőtt a CNN-nek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport