2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Minneapolisból tudósított, élő adásban tartóztatták le a CNN fekete újságíróját

2020.05.29. 14:09

Lángokban áll Minneapolis, még mindig tartanak a zavargások, miután hétfőn egy brutális rendőri túlkapás miatt meghalt George Floyd, egy 46 éves fekete férfi. Floyd azután halt meg, hogy az őt őrizetbe vevő rendőr percekig térdelt a nyakán. Habár Floyd többször is jelezte, hogy nem kap levegőt, a rendőr nem szállt le a nyakáról. 

Csütörtökön több ezer tüntető vonult utcára, egy részük a helyi rendőrőrsöt is elfoglalta. A tüntetésről tudósított a CNN újságírója, Omar Jimenez is, akit a rendőrök élő adásban tartóztattak le. Jimenez és a kamerastáb tagjai a letartóztatás előtt tisztázták a rendőrök előtt, hogy újságírók, illetve hogy nem akarják feltartani a rendőri intézkedéseket, arrébb mennek, ha azt kérik tőlük. Ennek ellenére nem sokkal később bilincsben vezették el Jimenezt és két másik munkatársát, írja a CNN. 

A CNN később arról jelentett, hogy a CNN elnöke épp Minnesota kormányzójával, Tim Walzzal tárgyal. Walz bocsánatot kért a rendőri intézkedésért, és végül elérte, hogy az újságírókat elengedjék.

UPDATE: a stáb azóta ismét forgat.