Ősellenségéhez került Joe Exotic állatkertje

2020.06.02. 09:14

A bíróság döntésének értelmében Carole Baskin tulajdonába kerül a G.W. Exotic Animal Memorial Park néven futó, egykor a Joe Exotic művésznéven futó férfi által vezetett állatkert, írja a Variety.

Baskin és Exotic (születési neve Joseph Schreibvogel, de a Joseph Maldonado-Passage nevet használja) egyre bizarrabb rivalizálása többek között a Tiger King című, márciusban nagy sikerrel bemutatott netflixes dokusorozat témája.

A poligám, meleg, és a 2016-as oklahomai kormányzói választáson is induló Exotic jelenleg börtönben van, mert addig sikerült eszkalálódnia a helyzetnek, hogy a vád szerint bérgyilkost fogadott, hogy tegye el láb alól a Big Cat Rescue nevű állatmenhelyet/állatkertet üzemeltető nőt.

Baskin még a bérgyilkosos ügy előtt jogi útra terelte az ellentétüket, amiért Exotic egy, a Big Cat Rescue logójára nagyon hasonló ábrát kezdett el használni a saját állatkertjében. A bíróság 2013-ban 1 millió dolláros kártérítést ítélt neki, de Exotic ezt azóta sem fizette ki. Baskin aztán 2016-ban beperelte az állatkert hivatalos tulajdonosát, Exotic édesanyját, amiért törvénytelenül intézték az ingatlan tulajdonjogát.

Az oklahomai bíróság most úgy döntött, hogy Baskin megszerezheti Exotic állatkertjét, ami egyébként a Tiger King egy másik szereplőjének, Jeff Lowe-nak a tulajdonában van.

A Variety szerint a jelenleg is börtönbüntetését töltő Joe Exotic már maga mögött hagyta az egész Baskin-ügyet, és most arra koncentrál, hogy kiszabaduljon.

A sorozatról itt írtunk hosszabb cikket, azóta több feldolgozása is készül a történetnek, egyikben Kate McKinnon komikus alakítaná Carole Baskint, a másikban Nicolas Cage játszaná Joe Exoticot. A Netflix a sorozat hatalmas sikere után egy külön részt is készített a járvány kellős közepén, amiben interjúkat ad a sorozat több szereplője.