Megszűnik a nyomtatott Cosmopolitan Magyarországon

2020.06.09. 10:47
1997 óta jelenik meg Magyarországon a Cosmopolitan női magazin, de 2020 júniusában utoljára nyomtatják ki a lapot: augusztustól csak online lesz elérhető.

A Central Médiacsoport bejelentette, hogy 2020. június 10-én jelenteti meg utoljára a Cosmopolitan című magazinját nyomtatásban – írja a Média1 a lap hírlevele alapján.

A Cosmopolitan 2020. június 10-i, utolsó nyomtatott lapszámának borítója
A Cosmopolitan 2020. június 10-i, utolsó nyomtatott lapszámának borítója

„A jelenlegi lépésünk reagál a nemzetközi trendekre, hiszen az online felületen a hírfogyasztás mellett nőtt az igény a nagyobb terjedelmű, egyébként klasszikusan magazinos jellegű anyagokra” – magyarázta a döntést Lipták Tímea, a Central Médiacsoport magazin-üzletágának igazgatója.

A Cosmopolitan első volt a print glossy magazinpiacon 1997-ben, de az online térben is az első hasonló termékként indította el oldalát 2007-ben.

„Az olvasóinkat naponta 25 új frissüléssel várjuk, tehát nemhogy kevesebb, hanem egy bővített tartalmat, és még komplexebb olvasói élményt szeretnénk kínálni a Cosmopolitan.hu-n. Külön öröm, hogy a print stáb tagjai közül sokan folytatják velünk a munkát digitálisan” – nyilatkozta Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője.