Mire a kormány észbe kapott, a Netflix már levédette a Space Force-ot

SF 108 Unit 01931R
2020.06.10. 10:15

Ugyanazon a néven osztozik egy sorozat és egy kormányügynökség az USA-ban. A Netflix Space Force-a egy komédia, az amerikai kormányé meg az űrhaderőnem elnevezése (de persze ettől még vicces ez is). Az világos, hogy a névhasználattal járó jogok miatt nem mindegy, hogy kié a védjegy, és ebben a versenyben egyelőre a Netflix áll nyerésre.

A Hollywood Reporter szerint a streamingszolgáltató egyszerűen gyorsabban kapcsolt, mint a kormány, és Európára, Mexikóra, Ausztráliára „és még máshová” már 2019 januárjában levédette a védjegyet, míg a légierő, aminek az űrerő szervezetileg része, csak egy USA-ban benyújtott védjegy-kérelmet tud felmutatni, az meg édeskevés, mert olyanjuk a sorozat gyártóinak is van. 

A problémát nem az jelenti, hogy esetleg az amerikai Space Force-ot összekeverik a skóttal, hanem az, ha mindkét cég ajándéktárgy, póló és egyéb mütyür gyártásába kezdene, mert akkor már nagyon nem mindegy, kié az eredeti és kié a hamis termék. A légierő szóvivője azt mondta, nem tudnak semmiféle összeférhetetlenségről, nekik a Netflix nem szólt, de sok sikert kívánnak a sorozathoz.