Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Rácuppantak az amerikaiak a Netflixre a karantén alatt

SF 109 SG 00026R
2020.06.10. 11:20

Nem nagy megmondás, hogy a karanténnak a futárcégek és a streamingszolgáltatók bizonyos értelemben véve nyertesei: utóbbiak adatot nem nagyon közölnek ugyan, de amikor mégis, akkor az ember egy pillanatra megtorpan a számok láttán.

A PCMag most tette közzé a Netflix számait, melyek közül az első, hogy 2020 első negyedévében, azaz a koronavírus-járvány miatt bevezetett karantén első, csonka hónapját, a márciust is tartalmazó három hónapban az előfizetőik száma az egész világot nézve 15,77 millióval nőtt.

Mielőtt továbbmegyünk a friss számokra, nem árt tudni, hogy az utolsó koronavírusmentes évben, 2019-ben a nézők átlag két órát ültek a Netflix előtt. 

Na, ez jócskán feljebb ment.

A karantén alatt az előfizetők napi 3,2 órát netflixeznek, ami 61 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. A Kill the Cable Bill nevű, a kábeltévé-előfizetés lemondásáért agitáló szervezet kiszámolta, hogy a 3,2 óra az amerikai előfizetők számára levetítve kollektíven napi 203 840 000 órát jelent, ha pedig mindezt egy hónapra értelmezzük, akkor az jön ki, hogy 6,1 milliárd órányi tartalmat fogyasztottak, ami iszonyú magas, és eszement adatforgalommal járhat.

Jár is: a Netflix belső kalkulációi alapján egy órányi HD streaming 3 GB adatot emészt fel, azaz egy átlagos előfizető egy nap alatt 9,6 GB adatot forgalmazott csak a Netflixen, ami 288 GB egy hónapban.