A Disney nem reklámoz többet Tucker Carlson műsorában

2020.06.12. 08:40

Többé nem sugároz reklámokat Tucker Carlson műsorában a Disney, írja a Deadline. A cég azután döntött így, hogy a Fox News műsorvezetője negatív véleményt fogalmazott meg az amerikai tüntetésekről és a Black Lives Matter mozgalomról. Mindezt a George Floydról szóló houstoni megemlékezés első napján.

Nagyon sok mindenről szól, amit most átélünk, de amiről biztosan nem, az a feketék élete. Emlékezzetek erre, amikor értetek is eljönnek, mert el fognak.

Ezt Tucker Carlson mondta a Foxon, majd azzal védekezett, hogy nem a BLM-aktivistákra gondolt, amikor azt mondta, hogy eljönnek értetek, hanem a demokratákra és a helyi képviselőikre.

Carlson meghatározó figurája a jobboldali Fox Newsnak, nagyjából olyan karakter ő a jobboldali amerikai médiában, mint nálunk mondjuk Bayer Zsolt. A Tucker Carlson Tonight ráadásul az egyik legnézettebb politikai műsor Amerikában. Még Szijjártó Péter külügyminiszter is vendég volt 2019-ben.

A Disney mellett szintén bojkottálja Carlson műsorát az amerikai Telekom (T-Mobile), illetve a Deadline azt is kiderítette, hogy a Disney egy harmadik félnek köszönhetően véletlenül hirdetett Carlson műsorában. Két évvel ezelőtt már történt hasonló, akkor húsz cég jelentette be, hogy nem hirdetnek többet Carlsonnál, miután azt mondta, hogy az illegális bevándorlók miatt lett az Egyesült Államok mocskosabb, szegényebb és megosztottabb ország.

A Disney húzása úgy különösen erős, hogy nemrég felvásároltak a Foxtól szinte mindent.