Visszahozzák a Waczak Szálló letiltott epizódját, de plusz magyarázatokkal ellátva

2020.06.13. 18:30

A BBC-hez tartozó UKTV felületéről pár napja szedték le a Waczak Szálló című kultikus sorozat A németek című, legismertebb epizódját, mert abban rasszista kifejezések hangzottak el. A CNN szerint végül a cég újra elérhetővé teszi ezt az epizódot, de csak miután "extra magyarázatot adtak hozzá". 

Az említett epizódban az egyik szereplő, egy idős brit őrnagy rasszista megjegyzéseket tesz egy indiai krikettcsapatra, a részben elhangzik a "nigger" szó is, valamint John Cleese karaktere meglepődik azon, hogy a kórházban fekete orvos kezeli őt. Az UKTV a rész eltávolításával kapcsolatban ezt a magyarázatot adta Twitteren:

Már egy ideje lehetősége van a nézőinknek, hogy néhány klasszikus vígjátékot plusz magyarázattal ellátva nézhessen meg, de arra jöttünk rá, hogy ennél is jobban el kell magyaráznunk az archív vígjátékaink történeti kontextusát. Így még több magyarázatot és figyelmeztetést adunk a műsorok elejére, hogy felhívjuk mindenki figyelmét az esetleges sértő tartalomra, nyelvezetre.  • Hírek
  • Csok