NMHH: Nem indokolt a hatósági fellépés a Bayer-show miatt

2020.06.17. 13:26

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerint azok a mondatok, amiket a Bayer-show résztvevői mondtak Szabó Tímeáról, a Párbeszéd frakcióvezetőjéről és társelnökéről. „nem mutatnak túl a magánérdek-sérelmen”, ezért nem indokolt a hatósági fellépés, írja az MTI.

A Bayer-show április végi adásában Bayer Zsolt műsorvezető Kövér László házelnökkel beszélgetett. Egy adott ponton Bayer megkérdezte, hogy „az elnöki pulpituson ülve hogyan lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea-felszólalást”. Mire Kövér kijelentette, hogy szánalommal tekint „ezekre a képviselőkre”, különösen azokra, akiknek „a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, mint amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”.

Nincs annál elszomorítóbb, amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére

– jelentette ki Kövér, aki szerint Szabó Tímeának „családanyához méltatlan” a viselkedése.

Az NMHH megállapította, hogy a

nőkről elhangzott vélemény nem a női nem vagy a női országgyűlési képviselők ellen irányult, emberi méltóságukat nem kérdőjelezte meg, őket alacsonyabb rendűként nem tüntette fel sem a bejelentésben kifogásolt mondatokban, sem a műsorszám egészében, így a testület nem indít eljárást.

Az ellenzék akkor elfogadhatatlannak tartotta Kövér szavait, és arra kérték, hogy kérjen bocsánatot.

Az NMHH továbbá kiosztott egy 40 ezer forintos bírságot a székesfehérvári Táska Rádiónak, amiért kevesebb magyar zenét, közéleti műsort, és több ismétlést sugároztak, és ugyanezekből az okokból figyelmeztette a tokaji Szent István Rádiót.