Megérkezett a Hamilton első előzetese

2020.06.22. 09:02

Kijött az első előzetes Lin-Manuel Miranda elképesztően sikeres musicaljéhez, a Hamiltonhoz, amely digitálisan a Disney streamingfelületén lesz elérhető. Az Egyesült Államok egyik alapító atyjáról, Alexander Hamiltonról szóló hiphopmusical július 3-tól lesz elérhető.

A Hamilton tényleg óriási siker világszerte – mi is megnéztük annak idején az egyik londoni előadást –, és már csak az volt a kérdés, hogy melyik stúdió nyúl mélyebben a zsebébe, hogy megszerezze a produkció exkluzív sugárzási jogait. Végül a Disney 75 millió dollárt fizetett azért, hogy a nemrég indult felületükön lehessen csak nézni a Hamiltont.

A Disney egyébként eredetileg 2021 októberében mutatta volna be a Hamiltont a mozikban, de végül úgy döntöttek, hogy inkább digitálisan terjesztik a musicalt. Ez abból a szempontból érthető, hogy ha most júliusban a mozikban menne, akkor olyan filmekkel kellene versenyeznie, mint az élőszereplős Mulan-remake vagy Christopher Nolan új filmje, a Tenet.

A Hamilton 2016-ban összesen 16 Tony-jelölést kapott, ami abszolút rekord, és a produkció később Pulitzer-díjat is kapott dráma kategóriában. A filmet még azelőtt készítették, hogy lecserélték volna az eredeti szereplőgárdát. (Deadline)