Csaba
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Amit az elmúlt tíz évben megtanultam itt: az igazságnál nem kell több

Mit jelent az Index nekünk? Olvasóink, hírességek és az indexesek mesélnek az Indexről

Élő
ssss

A legfontosabbak

július 3., 14:47
Család
Index
2020.07.06. 18:58

Összefoglaló

Az Index szerkesztősége, független működése veszélyben van. Ebben a helyzetben egyebek mellett fontosnak tartjuk elmondani, mit szeretünk mi az Indexben.
Egyben kérjük önöket, kedves olvasók, írják meg: önök mit szeretnek vagy éppen mit gyűlölnek legjobban az Indexben, miért hiányozna leginkább az Index.
Leveleiket a tema+azenindexem@mail.index.hu címre várjuk, és ezen a felületen közzétesszük.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egyszerűen hihetetlen, hogy tényleg ennyi szar megtörténhet egy elvileg demokratikus országban. Válogatás nélkül tudnék itt káromkodni 10 soron keresztül és nem érezném jobban magam tőle, mert lehet, hogy a pillanatnyi feszültséget levezetné egy időre, de azt az elkeseredettséget, amit ilyenkor érzek, azt sajnos nem. Milyen ország az, ahol a lakosság/nép/polgárok egy része azzal küzd, hogy rajongva szereti hazáját, de úgy érzi, hogy SZAR ITTHON?

  Eddig volt pár biztos pont (mint ahogy régen mondták, a halál és az adó), az egyik az Index. Nem tökéletes.

  Olykor rossz látni, milyen trágár, alpári címeket, vagy szöveget enged meg magának.

  Olykor rossz látni, hogy milyen klikkvadász bulvárcikkeket és címeket (időnként képekkel, ami még csábítóbb ugye) jelentet meg a híroldal.

  Igen, olyan is volt már, hogy elhatároztam, nem olvasom tovább (ez jó pár évvel ezelőtt volt, talán 5-6 éve is van már). De ami mégis megtartott az olvasók között, az a független újságírás iránti elkötelezettségük.

  Amíg ilyen volt az Origó is, szinte el voltunk kényeztetve. Azóta az Origó megdöbbentő mélységeket ér el, még az óceánkutatók is csak pislognak. Elmentettem a képek közé egy olyan cikk képét tőlük, ahol 2018-ban egy 2008-as videóból vettek képet, amivel illusztrálták a hírt. Frissesség mindenek előtt... :D

  Azóta tehát maradt az Index. Akkora szálka a Fidesz körme alatt, ami folyamatosan fáj nekik. Mert miért nem lehet magunkévá tenni a mondást, "ne kavarjuk, nem büdös"? Miért nem lehet szemet hunyni a fékek és ellensúlyok folyamatos csonkítása és felszámolása fölött? Miért nem örülünk együtt a politikusok milliós fizetésének? Miért nem támogatjuk, hogy a pozícióban lévők közeli ismerősei előnyt élvezzenek a megbízások elnyerésében? Miért nem bízzuk a kormányra, alkalmasságtól teljesen függetlenül ki lesz megbízott, vagy miniszter? Miért nem ünnepeljük együtt a korrupciót, a dilettantizmust, a porhintést és a nagyüzemi lopást?

  Mert szeretnénk élhető országot magunknak. Ahol nem csak az tervezhet hosszú távon, aki jól tud talpat nyalni, vagy helyezkedni. Ezen dolgozik az Index.

  Ez ad neki hitelt. Ha az Indexet is maga alá gyűri a rendszer, akkor mi marad? Hol lesz a vége? Visszatér a Rákosi korszak? Vagy még rosszabb? Aggódom. Üdvözlettel:

 • Miért hiányozna az index? Egy szó, egy, nem több..... pont ennyire lenne szüksége mindenkinek: HITELES! Most abba nem szeretnék belemenni, ha más oldalra lapozok akkor úgy érzem magam, mint a 60-as, 70-es években. Nagyon szép dolog a propaganda, de inkább maradjunk a valóságnál...... tehát ismét visszatértünk a hitelességhez, azaz az Indexhez! Végezetül, minden tiszteltem az Önöké!!!!! Az utolsó pillér maradjon már a helyén, semmi mást nem kívánok.... de, bocsi! Jó egészséget!

 • Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted. Mi lesz veled, Index? Nem is Magyarországról, hanem Kolozsvárról olvaslak titeket naponta, többször, betegesen, a lap aljáig. Az Index az egyetlen, a pótolhatatlan, az örök, a szerelem, a tudás, a móka, a politika, a szórakozás, az autók, a gazdaság, a csajos, az audiovizuális. Nincs másik_

 • Az Index családtag. Néha kiakaszt, néha imádom, néha megdöbbent, néha _miértnemgyorsabb_, de automatikusan írom be az i betűt a böngészőbe. Nektek nem az a sors jár, mint az Origónak. Mindent vagy semmit. Nincs megalkuvás!

 • Valaha játszottam újságírósat, eleinte az Index Pécsnél (Lapcsalád, ha ez valakinek valamit még mond). Akkor kezdtem rendszeresen olvasni is az Indexet (egyáltalán: napi szinten használni az internetet. 2005 volt, még dinoszauruszok futkostak a Magasház tövében). Legnagyobb büszkeségem az volt, amikor az oldal aljára görgetve, átkattintva, tovább görgetve be volt linkelve egy Jordán Tamás-interjúm. Egy ország olvashatta a cikkemet, az Index engem választott ki (tartott érdemesnek!) erre (mai napig nem tudom, valójában hányan olvashatták; vannak dolgok, amikre az ember NEM kíváncsi, ha jót akar magának).

  Volt egy titkos tervem nyugdíjas napjaimra: bekéredzkedni az Indexhez gyakornoknak. Hogy újra fiatal lehessek, hogy csináljam azt, amit valaha mindennél jobban akartam. Mert az nem is volt kérdés, hogy Index még 25-30 év múlva is lesz. Lennie kell, minden hibájával, hülyeségével együtt. Sok dologtól el kellett búcsúznom az elmúlt években. Az országomtól, a háztól, ahol felnőttem, emlékektől, hangulatoktól. Ettől az álomtól már nem szeretnék. Vigyázzatok magatokra.

 • Sziasztok! Minden nap reggel a kávé mellett az Index-szel nyitom a napomat. Nagyon kedvelem az oldal szerkezetét,/összeállítását/hangulatát, egyelőre fogalmam sincs hogyan tudnám pótolni. Hatalmas űrt jelentene a hiánya. Ne tűnjetek el! Sok szerencsét!

 • Kicsit aggódva olvasom a cikkeket veletek kapcsolatban. Nekem az index annyira a mindennapok része, hogy indexes a mail címem, ez a kezdőlapom és ha egy weboldal nem jön be, akkor bepötyögöm, hogy index.hu. Ha ez bejön, akkor az oldallal van a baj, ha nem, akkor a nettel. Szóval az index a net indikátora. Szeretem azt üzenni az asszonynak, hogy olvastam az indexen... És szeretek azzal dicsekedni, hogy én egyszer írtam az indexen! Ez mondjuk így nem teljesen igaz, de annak idején az új-zélandi szurkolói blog egyik szerzője lehettem, amire mai napig nagyon büszke vagyok! Ne változzatok meg!

 • Rövid leszek.

  Szeretem:

  azért az látszik, hogy nincs a KESMA vezetőszárára fölfűzve. Van ezért benne oknyomozó, kritikus, a sajtó ellenőrző (mármint a hatalmat) funkcióját gyakorló írás. Ezekben általában nincs több óvatosság a minimálisnál. Erre egy olyan helyzetben, amikor a többszázmilliárdos propagandagépezet elég sikeresen kloroformoz a teljes elbutulásba egy-két milllió hírfogyasztót, csakugyan nagy szükség van. (Nem mintha ők olvasnák, de mégis)

  Nem szeretem:

  az életmód és sarlatán egészségügyi írások dömpingjét, amikor egy újságíró - minden kvalifikáció és hivatkozás nélkül - elmagyarázza, teszem azt, hogy miért jó padlizsán a pajzsmirigy-zavarok ellen, stb., stb.

  Nem szeretem még a teljesen személyes és érdektelen a "Dobogókőn jártam a párommal és a kislányommal" jellegű útibeszámolókat, főleg nem a tájat, hanem a beszámolót mutató fényképekkel. Biztos van igény az ilyesmire, de az Index tekintélye talán óvatosságot kívánna az ilyesmiben.

 • Tisztelt Index, kedves ... majdnem azt írtam; barátaim. Ez azonban orbáni lett volna, így ezt mellőzöm, habár azok vagytok, mert jelen állás szerint, néhány apró kivételtől eltekintve Ti vagytok azok, akik hitelesen, bár nem feltétlenül pártatlanul tájékoztattok minket, olvasókat.

  Mondjuk egy bármilyen, magára valamit adó sajtóorgánumnak illik mindenkor ellenzékinek lennie, és amikor nem Magas és Bölcs Vezérünk Ült a trónon, ti akkor is odamondtatok rendesen a regnáló hatalomnak. Az odamondás gyakorisága és keménysége értelem szerűen szorosan összefügg a hatalmon lévők szabálytiszteletével, azzal fordítottan arányos, ezért tűnhet az Index ma sokkal ellenzékibbnek, mint korábban valaha.

  Bennem megállt az ütő, amikor megláttam, hogy veszélyben érzitek magatokat, és ökölbe szorult a kezem és a gyomrom összerándult. Régóta fontolgatom családommal a külföldre költözést, de eddig nem vitt rá a lélek, mert tudjuk, honvágyunk lenne, de ha a NER ide is beteszi a sáros patáit, az lesz az utolsó csepp a pohárban és húzunk el, mint a vadlibák, mert akkor leomlik az utolsó bástya, gyakorlatilag megszűnik az értelem hangja kis hazánkban, és mi nem akarjuk a gyerekeinket ilyen körülmények közt nevelni. 

 • 3 éve döntöttem úgy, hogy elhagyom Magyarországot, mert diplomával még az éhenhaláshoz se kerestem eleget, mert a kormány rendszeresen szemem köpte a demokráciát, mert gyűlöletet szított és manipulált, mert kilopta még a két szemünket is, mert lealjasította az oktatást és mert éppen most mutyizza el a maradékait az országnak. És azokat a napokat éljük, mikor a sajtószabadság is felszámolás alatt áll és attól tartok ez még egyszer, sok idő múlva benne lesz majd a tankönyvekben is. Amikor a kormánymédia Orbán új profilképéről beszélt, akkor pont azt gondoltam én is, amit sokan mások: ilyen lehet a híradó Észak-Koreában.

  Nagyon fáj. Fáj amit az otthonommal tesznek, és egyben mérhetetlenül dühítő is.

  Ezért van szükség az indexre, ami mindig le van töltve a mobilomra és ha csak reggel szarás közben is, de itt vagytok és tájékoztattok mindenről, tisztán és objektíven. (Hát ez nem lett olyan megható ahogy terveztem, de mindegy.) Én feladtam ezt az egészet, de ti nem és ezt nagyon becsülöm. Csináljátok ameddig lehet és ha ezen a fórumon nem lehet, akkor valahol máshogy kezdjétek újra! Légyszi.

 • Sziasztok! Bocsi a tegezésért, de miután jó ideje Veletek fekszem és Veletek kelek, ennyi kijár, azt hiszem... :-)

  Azt szeretem az Indexben, hogy olyan sokszínű. Rengeteg érdekes témáról olvashatok, napi dolgokról éppúgy, mint tudományról, sportról, művészetekről, stb. Még a politikát is meg tudtátok szerettetni velem... és igen, érdekel a külpolitika is, bár több olyan hírt szeretnék, ami nem (csak) magyar vonatkozású. Jó dolog, hogy kitárjátok számunkra a világot és jó nagyra nyitjátok az ablakot! Köszönet érte!

  Mondanám, hogy csak így tovább... remélem, nem lesz vége! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen. De ha mennetek kell, az sem gond, az online térben a közönség hamar átáll egy másik webcímre. Ne aggódjatok, Veletek vagyunk!!!

 • Hosszú évek óta ismerjük egymást, még ha egyoldalúan is! Valahogy úgy esett, hogy életem második harmadára ez az ország elvesztette mindazt, amiért egy haza szerethető. Leromboltak minden haladó értéket és jövőbe vezető utat, lerombolták a jogot, a kultúrát, a tudományt, az egészségügyet, a hitet és a reményt. Külföldre űzték a tettre kész, tanult embereket, megalázták a nyugdíjasokat, a szegényeket.

  És ebben az alvilági sötétben, amit a gonosz teremtett az egykor napsütéses Kárpát-medence helyén, ti, az Index jelenti azt a kis lámpást ami a bolyongó embereknek irányt mutat, oszlatja a hazugság füstködét és hallatja az igaz szót. Ha ez most elveszik, végleg elvesztünk!

 • Tisztelt Szerkesztőség, a fiam is újságírónak készül. Arra biztattam mindig, hogy olvassa az Indexet, mert jók az írásai. Továbbra is ezt szeretném mondani. Hajrá Nektek és köszönöm, hogy vagytok.

 • Amikor a Népszabit bedarálta a NER, azt hittem, hogy talán "dől a világ".

  Amikor az - átmenetileg - normálisabbá vált HírTV visszaigazolni kényszerült a NER-öbölbe, azt hittem, tán nagyobb baj lesz. (Most más területekre nem tévelyedek el, csak a quasi szabad média területén maradjunk.) Szóval azt gondoltam, hogy valami csak történik, mert történnie kell, nem ülhetünk mindig a tehetetlenség, reménytelenség és kénytelen beletörődés mocsarában. Pedig de, mert ez történik, s attól tartok, most is ez vár ránk.

  Kívánom és akarom, hogy ne tűnjön el az Index a normalitás palettájáról, ami már amúgy sem túl széles. Nem akarom, hogy - mint nekem fiatal koromban - a sorok között kelljen olvasniuk a gyerekeimnek, s ennek elkerülésére az egyik legjobb felület az Index. 

 • Azt hittem, annál egyszerűbb dolgom nem lesz, mint leírni, mit jelent nekem az Index. Erre tessék, ez a hatodik verzió, hetedik nem lesz.

  Index, az lesz.

  Akkor is lesz, amikor már effektíve nem lesz, mert valaki azt mondja, ne legyen, és ez egy olyan szitu/kor/ország éppen, amiben ez a normális ügymenet része.

  Azért lesz, mert az olvasókban és bennünk tovább él majd, ott bent, legbelül, közvetlenül a szabadság- és igazság iránti vágy mellett.

  Jó, jobb lenne, ha valóban lenne, elütésekkel, pongyola megfogalmazásokkal, szarul beillesztett videókkal, amikért hajnal 3-kor is kapunk olvasói letolást – mert van, aki csak akkor jut hozzá, hogy elolvassa az aznapi adagját –, és amire reagálva fél négyre már valaki belenyúl a cikkbe, és kiszedi az elütést, html-ben beteszi a hiányzó taget, és a puska ravaszát lecseréli elsütőbillentyűre.

  Mert ezt a lapot ilyen kattantak írják, akik nem úgy tekintenek rá, mint egy orvosi műszergyárra, ahol 19 évesen betanított finommechanikai műszerészként (független vélemények szerint) életveszélyes műtőlámpákat szerelnek össze, hanem egy olyan valamire, amiért érdemes hajnalban felkelni.

  Mert a miénk.

  Az enyém a gazdrovatos mutyicikk, a fotórovat nagyképe egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő nőről, a videó a szegény sorsú kölykök futóklubját szervező önkéntes férfiről, és enyém a kütyüteszt, az amerikai demokrata párt töketlenkedése, minden TIL, sportcikk és az összes kultrovatos írás.

  Mert jók. Mert hitelesek.

  Mert ezt olvasom azóta, hogy az interneten lehetett olvasni valamit, és mert egy kezemen meg tudom számolni, hányszor csalódtam benne.

  Ez az a hely, ahol arról írok, amiről szeretek és akarok, ahol nem érdekek vannak és megmondások, sugalmazások és halk köhintéses "ezt most inkább ne írd meg"-ek, itt nem kerül be a szerkrendszerbe úgy cikk, hogy a főszerk ne tudná róla hogy ki a szerzője.

  És majd ha nem lesz, mert egyszer úgysem lesz, akkor is tovább írjuk majd, itt, legbelül.

 • Tisztelt Index! Most épp grafomán kedvemben vagyok, úgyhogy írok a témában: Kezdem azzal, hogy az Indexre először a dpg.hu-s e-mail címem miatt keveredtem fel 2000 környékén, mert azt mondták, itt is meg lehet nézni a leveleket. Azért is lett ilyen e-mail címem (igaz, ~2006 óta ez a másodlagos címem, azóta egyszer törlődött is, mert sokáig nem léptem be).

  Az Index, illetve néhány újságíró nézeteitől, értékrendjétől igencsak eltér az enyém, néha húzom is a szám, amikor egy hírrel kapcsolatban nagyon átüt az író véleménye róla, a blogketreces válogatásról nem is beszélve. De nem közpénzből megy, hogy objektív tájékoztatást várjak tőle és nem is muszáj olvasni.

  Pár éve a cikkek helyesírásától is égnek állt a hajam, ez mostanra rengeteget javult, kár lenne a csúcson abbahagyni. :)

  Amiért olvasom már jó ideje az Indexet, az az, hogy elég sokféle cikk jelenik meg, ezek között akadnak kifejezetten jók, érdekesek is (bár egy részükről kiderül, hogy vendégszerző írta :P).

  A túrás írásokat kifejezetten bírom. A másik, hogy az élet nagyon unalmas lenne, ha mindenki egyetértene velem, itt néha a sajátomtól eltérő nézőpontból is írnak egy dologról. Utóbbi a kormánymédiára is igaz lenne, de már * unalmas, hogy mindenhonnan ugyanaz az előírt propaganda szöveg ömlik, jó kis gyűlölködéssel megspékelve (nesze neked keresztényi értékek!) és az adófizetők pénzéből rontják a légkört.

  Régebben legalább még meg lehetett állapítani hallás után, hogy melyik az Echo, a Hír Tv, valamelyik köz(?)szolgálati vagy a TV2 híradója, de most már mindenhonnan ugyanaz a propaganda méreg ömlik. Akkor mi a bánatért nincs egy TV csatorna, a régi filmek és mesék pedig mehetnek a netre. Olcsóbb lenne, a maradék mehetne az oktatásra, EÜ-re... sok minden kijönne belőle.

  Az ismeretségi körömben felülreprezentált a keresztény-konzervatív vonal, de sokuknak már nincs gusztusa a KESMA-termékekhez. No, kiidegeskedtem magam.

  Szóval a lényeg, hogy az Index kilóg ebből a sorból, ezért is olvasom. Ha beolvasztják, továbbállok, de kár lenne az oldalért, bejáratott, a kollektíva is együtt van. Nem tudom, hova mennék, de elég nagy az Internet. Divat a retró, a Szabad Európa rádió is újraindul. Jó lenne, ha a jobb oldalon is lenne egy Index-alternatíva, ami nem a kormány csecsén lóg, de ilyen méretűt nem tudok. Most ennyi jutott az eszembe. Sok szerencsét!

 • Sziasztok! Én is szeretem az indexet, tenni is szeretnék érte, de most egyáltalán nem tudok. Remélem sikerül az új kampányotok, az olvasók tényleg átgondolják az érzéseiket és a frusztráció erős tettvággyá alakul bennük. Ezután nektek kell lépni, szükség lesz egy új alapítványra, keressetek megfelelő kurátorokat.

  A hazugsággyár a kurátorokból és belőletek, a kedvezményezettekből is migránssimogató-sorosbérenc-nőbántalmazó-pedofil szörnyet próbál majd faragni, de talán pont ettől működik majd jobban az adományozás. Ebben az országban mindenki alkalmazkodik, egyetemek, kutatók, vállalatok. Ti ne tegyétek a továbbiakban! Az Indamedia ideje sajnos lejárt. Jó volt, de egyszer minden véget ér. Búcsúzzunk a szebb évekre emlékezve!

 • Szükség van Rátok, legyen színes a média, kell, hogy tovább fröcsögjetek, mert sokan vannak akik a Ti eltorzult értékrendetek alapján élnek, csak légyszi ne áltassátok se magatok se a közönséget azzal, hogy függetlenek vagytok! Olyan média nincs itthon.

 • Ha nem lennétek, nem tudom, mit olvasnék - persze maradna a szépirodalom, ami még sose hagyott cserben - mert nem szeretem a napi híreket, még kevésbé a politikát, de tisztában vagyok vele, hogy ma Magyarországon ez is az élet része, akár tetszik, akár nem. Nem értek egyet mindennel, amit és ahogy írtok, de fontosnak tartom, hogy így és ezt is meg lehessen írni, mert egyébként nincs sajtószabadság - és még mindig az Index az a hely, ahol a legkevésbé érzem, hogy a felét sem hihetem el annak, amit olvasok.

  A Nagyképek, a tényfeltáró riportok, a kulturális háttéranyagok, Mi vidékünk cikkei pedig mindig rengeteg meglepetést tartogatnak (nem beszélve a Ma is tanultam valamit rovatról), és pont azt a típusú újságírást képviselik, ami egyre jobban hiányzik a világból. Egyébként személyes kedvencem a 404-es hibaüzenet-oldal, ha véletlenül belefutok, mindig eljátszom vele egy ideig - szóval remélem, maradtok még, nekem hiányoznátok.

 • Sziasztok, Hiányozna, ahogy minden egyes mozifilmet lehúztok, bár ugyanakkor, ha néha-néha lehoztok egy pozitív kritikát valamiről, akkor azt majdnem biztosra lehet venni, hogy az évszázad filmje. :-) Na meg persze a Napirajzért is kár lenne, az Ipszilon és a Midnight Blue örök klasszikusok például. Remélem találtok valami megoldást arra, hogy ezt a támadást túléljétek.

  915 midnight blue
  Kép: Grafitember
 • Előre bocsátom, hogy az egyes hírcsatornákat nem az alapján rangsorolom, hogy milyen ideológia (jobbos, balos, libsi, komcsi, stb.) mentén kötelezik el magukat, vagy bélyegeznek meg embereket. Egyetlen szempontom, hogy tárgyilagosan írjon a sorskérdéseinket (mi lesz velünk és gyermekeinkkel, mi marad nekik) érintő tényekről, és ezekből számomra logikus következtetést vonjon le a cikkíró, szerkesztő. (ezért tartom nézhetetlennek az összes olyan TV-t, ahol az a minimum, hogy félóránként arcomba nyomják a FIDESZ közpénzből fizetett hirdetéseit az „igazságról”.)

  A jelenlegi írott médiára Orbánék „már rádobták a télikabátjukat”. A cél világos: a (göbbelsihez hasonló – külön minisztériumból irányított) propaganda kódolása az agyakba, a háborús győzelmek hirdetése mindenki ellen, és néhány irreleváns hír vagy lejárató cikk közlése az ellenzék ellen.

  Egyedül az INDEX-ből és mondjuk a 444-ből értesülök arról, hogy kb. milyenné vált egykor szeretett országom, hogyan nyeli le a Miniszterelnök családi és baráti köre az ország értékeit, és a maradékot (ami egyre kevesebb) hogyan vetik a lecsúszó emberek közé, (akik egyre többen vannak) és azt is csak egyes szűk csoportoknak.

  Hogy verték szét az egészségügyet, oktatást és igazságszolgáltatást és az elfogulatlan tájékoztatást. Honnan máshonnan tudhatnánk meg, hogy hogyan nyúlják le szemünk előtt a közpénz- és EU-s milliárdokat, hogyan működik a fentről irányított és védett gazdasági- és pénzügyi maffia. Csak ezekből a hírekből lehet összerakni, hogy mi vár gyermekeinkre és unokáinkra. És abba jobb nem belegondolni.....

 • Nem mondanám, hogy teljesen objektív az Index, inkább kicsit kormánykritikus a hangotok. Engem ez nem zavar, én nem hiszek abban, hogy egyetlen jócselekedet kiegyenlíti a sok rosszat, amit a kormány elkövetett és el is fog.

  Szeretem a stílust, sokszor szellemes. A Napirajz mostanában megritkult, ami kár. A Mindeközben rovatot is kedvelem, vannak olyan "hírek", ami után annyit tudok csak mondani, hogy akkor ma se hiába keltünk fel. :D A Velvet rész... valahogy nem illik az Indexhez. Értem, hogy kell a bulvár is, vannak emberek, akik nem bírnak élni Vajna Tímea kopaszodása nélkül, de komolytalan. Max humorrovatnak jó. És a Dívány és Femina is kicsit olyan, mint a Cosmo és Joy netes változata. Már ezer tippet kaptam, hogyan lehet jó a szex, és hogy mitől nincs pasim. Már csak azt nem tudom, hogy lehet jó a szex a nem létező pasimmal, de ami késik, az nem múlik.

  Mindent összevetve nekem nagyon hiányozna az Index. Ha nem lesz, akkor átnyergelek a hvg.hu-ra (ha az még lesz) és a bbc-re. Ha bedarálja a kormány az összes kritikus médiumot, akkor már nincs mit megszokni, meg kell szökni ebből az országból. Nekem a TV nem alternatíva.

 • Kedves Index.hu csapat! Hogy milyen lenne nélkületek? Üres...

  Eltűnne életemből az online újság, amelyikben a legtöbb helyesírási hiba, elütés, szóismétlés, fogalmazási hiba hemzseg. Nem tudnék naponta háborogni azon, hogy ez a tömegek által rendszeresen olvasott sajtó, amely a magyar nyelvet példamutatóan használhatná, hogyan silányítja le azt pongyola megfogalmazással, értelmetlen mondatszerkesztéssel, a beszélt nyelvet írásban közléssel.

  Ne értsetek félre, nem kívánok magasröptű irodalmi alkotásokat (mármint az Index tárcákon kívül), hírportál vagytok, és akadnak nagyon élvezetes cikkeitek is! De könyörgök, nem lehetne nyelvtanilag ellenőrizni az írásokat, mielőtt kikerülnek? Valaki nem tudná végigolvasni, mielőtt elénk teszitek? Nem zéró toleranciát kérek, de nehezen tudom elhinni, hogy egy újság számára pénzkérdés legyen a nyelvi igényesség. Nem, nem magyartanár vagyok, hanem közgazdász.

  (Egy példa az elmúlt 1 órából, nem kellett sokat keresgélnem, Tamás ne vegye magára, egyáltalán nem egyedi eset: “ Múlt vasárnap a NASCAR egyetlen fekete pilótájának, Bubba Wallace-nak a garázsában egy kötélhurkot találtak, amelyről azt feltételezték, hogy ez egy üzenet a Black Lives Matter mozgalmat támogató Wallace-nak. Az ügyben nyomozás is indult, a NASCAR vezetői pedig azt mondták, hogy örökre kitátják a versenyeik közeléből azt, aki elhelyezte a kötélhurkot Wallace csapatának garázsában. A Talladega-i futamon versenyzőtársai látványosan álltak ki Wallace mellett.” Szerintem a hetedikes fiam ilyen fogalmazásra 3-ast kapna...)

  Ugyanakkor, ha eltűnnétek, eltűnne életemből A HÍRFORRÁS. Ti vagytok, akik a világ történéseiről informáltok engem. Hogy elfogultan, vagy pártatlanul, nem tudom, de nem is érdekel. Az ízlésemnek, értékítéletemnek megfelel. Szeretem, hogy nem csupán a történéseket közlitek, hanem utánajártok a dolgoknak. A napi rutinom része vagytok, együtt kelünk, együtt fekszünk. Ha nem lennétek, mivel tölteném ki az átlagos napi 4 és fél óra képernyőidőt? :) Szóval, tartsatok ki! Ne legyen olyan, hogy nem lesztek! Azért egy helyesírásellenörzőt beszerezhetnétek... 

 • Az Index számomra egy közmű. A hiteles információszolgáltató. Alapnak tekintem akárcsak azt, hogy tiszta víz folyik a csapból, hogy van áram a konnektorban, illetve hogy nem pottyantós wc-n kell intéznem a dolgomat. Néha vannak nézeteltérések, de a szolgáltatás létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.

 • Ha egy szóban kellene megfogalmazni, miért az indexet olvasom, akkor azt mondanám azért, mert hiteles. Sokoldalú, változatos cikkeket írtok különböző stílusú szerzők tollából. Ma Magyarországon az újságírás szerintem egy olyan skálán mozog, aminek az egyik vége a propaganda gyártó, egyoldalú, lebutítottan fogalmazó, hiteltelen, kormány oldali Origo (ami a szakma szégyenfoltjának is tekinthető), a másik oldalon meg a hiteles, témákat több oldalról megközelítő, érdekes, és tényszerű Index áll. Köszönjük a munkátokat!

 • Kedves szerkesztőség, aggódva olvasom az újsággal kapcsolatos jelenlegi híreket, részletekbe most nem mennék bele, de számomra is nagyon fontos az a tartalom, amit önök/ti képviseltek. Kritizálni nem szeretnék, mert nekem legtöbbször jó így ahogy van. Ha bármiben tudunk segíteni, kérlek tájékoztassatok minket időben.

 • Azt gondolom, az őszinteség a legfontosabb, és ti ezt nyújtjátok, nem úgy, mint a konkurenciátok. Érdekes, szórakoztató, sokrétű ès őszinte! Továbbra is harcoljatok, a függetlenségért a szólászszabadságért, ami lassan megszűnik ebben az országban.

 • Néhány éve Ausztriában élek, de így is szeretem tudni, hogy mi történik Magyarországon. Az Index az egyetlen olyan online újság, amiben megbízok, ami független, és amit szívesen olvasok. Friss, fiatalos, dinamikus, olyan Index-es. Pont ahogy mindenki szereti.

 • Szabó Bence vagyok 24 éves, és az Index.hu pont azt jelenti nekem, amit anno a Metropol újság is jelentett: a szabadságot. A döntés lehetőségét arról, hogy önálló gondolatokat alkothassak a közéleti témákban. Azt, hogy én dönthetem el, honnan és hogyan tájékozódom. A kételkedés jogát, egy másik perspektívát, ami ugyanarról az igazságról, máshogy beszél. Amikor munkába menet ránézek a cikkekre, tudom, hogy még van jogom dönteni. Meg szeretném tartani a szabadsághoz és a valós tényekhez való jogaimat, meg szeretném tartani az indexet! Tisztelettel,

 • 22 éves vagyok. Ülök a laborban, várom, hogy lefusson a reakció. Mosogatok, mp3-kat töltök le, és megakad a szemem Lacin. Szintén zenész (de ő már PhD hallgató), ő is vár, reakcióra, de valami Index nevű lapot néz, vagy mi a pék. Minek? Híreket? Ugyanmár, mindjárt lejön a teljes Ghymes életmű, aztán buli...

  24 éves vagyok, ülök az irodában, szerződésekhez gyűjtök árfolyamokat, nagyon unom, mobilról jön az SMS, terrortámadás, Google, első link már visz is az Indexre. És ott ragadok. Se táblázatok, se árfolyamok, csak nyomozás, tudomány és jó fotók.

  26 éves vagyok, ülök az irodában és php-t programozok, kifolyik a szemem, haver hív, kapcsoljam be a tévét, vb-selejtező. De nincs, tv NINCS az irodában, csak debug... Irány az Index, vb rss élőben, poén orgia, szájkarate. Szólok havernak, és láss csodát, nála is a tv kikapcs, hírfolyam bekapcs és góóóóól.

  28 éves vagyok, letettem a butafont, megvettem a Zokosat. Busz behajt a garázsba, sofőr kérdezi mivan? Szálljak már le! Letépem magam az Indexről, és felnézek. Ja, ez már a végállomás?

  30 éves vagyok, van lakáshitelem, két gyerekem, szerelmem és titkos szeretőm, igen te, te vagy az, drága Index. Mindig arról írsz, ami érdekel, mindig az érdekel, amiről írsz.

  42 éves vagyok. Fészket raktam, hát itt maradtam. A hazámban. Boldogulok. Mások elmentek, mesélnek... arról, hogy milyen rossz itthon. Én hallgatok, csendben... De ha a világ dolgaira mégis kíváncsi lennék, inkább az Indexen utána olvasok. Mert veletek vagyok, egy vagyok veletek.