Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

A Sport TV-re költözik Michelisz bajnoksága az M4-ről

6064eac75a344199afa08fd0d1ae47fe
2020.07.09. 10:28

A 2020-as szezonban új csatornán lesz látható Magyarországon a túraautó-világkupa, vagyis a WTCR: az eddig az M4-en látható versenysorozat közvetítési jogai a Sport TV-hez kerülnek.

A szerződés a 2020 és 2021-es szezonról szól, de a Sport TV-nek opciós joga lesz a 2022-es idényre is. Minden futam élőben kerül képernyőre, a Sport1-en vagy a Sport2-n az élő közvetítések mellett összefoglalók és kísérőműsorok is láthatók lesznek. A megállapodás nem kizárólag a WTCR-t érinti, hanem a Eurosport Events elektromos autók számára szervezett Pure ETCR sorozatát is, írja bejelentésében a Sport TV, amely Magyarország mellett Csehországba és Szlovákiába is elviszi a futamokat.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy a nézők a Sport TV képernyője előtt szurkolhatnak majd a címvédő Michelisz Norbertnek. Ráadásul egy ilyen óriási presztízzsel rendelkező sorozatban. Az az út, amit Norbi megtett az elmúlt években, példaértékű, és a legnagyobbak közé emelte a világ autósportjában” – mondta a jogszerzéssel kapcsolatban Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője. A WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz is örömmel fogadta a hírt. „Címvédőként ez természetesen egy különleges év lesz számomra, és nagyon boldoggá tesz, hogy megoszthatom mindezt azokkal a nézőkkel, akik otthonról követik a versenyeket. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal magyar tehetségeknek segítség, hogy nagyobb jelenlétet kapnak, és hogy jobban megismerhetik őket a szélesebb nézői bázisnak köszönhetően” – nyilatkozta.

Mivel a WTCR promótere a Eurosport Events, a közvetítések a Eurosporton továbbra is láthatóak lesznek.

A Sport TV-nél komoly mozgás tapasztalható a kínálat terén, hétfőn derült ki, hogy az Arena4 rájuk licitálva megszerezte a csatorna egyik legfontosabb programjának, az NFL-nek a közvetítési jogait.