Gotham rendőreiről szóló sorozat készül az új Batman-film alapján

2020.07.11. 15:15

Ugyan a Robert Pattinson nevével fémjelzett új Batman-film, a The Batman megjelenésére még több mint egy évet kell várni, a szuperhős rajongói így is örülhetnek, az HBO Max ugyanis bejelentett egy, a film világán alapuló sorozatot, ami Gotham városának rendőrségére fókuszál majd – írja a Polygon.

A Warner Media által berendelt sorozatnak a filmet rendező Matt Reeves mellett a producerként tevékenykedő Dylan Clark lesz a producere, a forgatókönyvet pedig a leginkább a Boardwalk Empire miatt ismert Terence Winter írja. A bejelentés alapján ebből tágabb képet kaphatunk majd a Gothamben dúló korrupcióról, és egy új, platformokon átívelő Batman-univerzum jöhet létre.

Reeves elmondta, hogy rendkívüli lehetőségnek tartja azt, hogy nem pusztán kitágíthatja annak a világnak a kereteit, amit a filmben megalkot, hanem olyan mélységekig hatolhat le, ami csak ebben a terjedelemben lehetséges, az, pedig, hogy mindezt Terence Winterrel közösen teheti, aki korábban is remekül nyúlt a korrupció és a bűnözés világához, egy valóra vált álom. Kevin Reilly, az HBO Max tartalomigazgatója szerint az új film egy olyan Batmant hoz el, amit a legtöbben még sosem láttak, és biztos abban, hogy a rajongók több időt akarnak majd eltölteni az általa megalkotott világban.

A Robert Pattinson által megformált Batmanről idén februárban rántották le a leplet egy sejtelmes videóban, az ekkor még javában tartó forgatást azonban március közepén elsöpörte a koronavírus-járvány. Emiatt 2021 nyaráról őszre csúszott a megjelenés, ezt pedig a tervek szerint tudják is majd tartani, hiszen május vége óta ismét dolgoznak a filmen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a sorozatra mikor lehet majd számítani, de figyelembe véve, hogy még a film megjelenéséig is több mint egy év van hátra, vélhetően bőven lesz még idő ezen dolgozni. Nem a Batman egyébként az egyetlen film, amit a WarnerMedia bővebben is kibontana az HBO Maxen, Denis Villeneuve Dűnéjéhez szintén bejelentettek már egy spinoff sorozatot a rendezővel a produceri poszton, ami a tágabban vett Dűne-univerzumra és annak karaktereire fókuszál majd.