Riportban mutogatta a 24.hu újságírójának lakcímét a Hír TV

2020.07.11. 11:05 Módosítva: 2020.07.11. 15:48

A Hír TV továbbgörgette riportsorozatát, melyben a 24.hu újságíróját próbálják meg összekötni Hadházy Ákossal: most már szenzitív adatokat is kiadtak az újságíróról, felcsöngettek a lakására, illetve vágóképeken is mutogatták lakcímét.

Pénteken írtunk arról, hogy a Hír TV "nyomozásba kezdett", mert szerintük Hadházy Ákos független ellenzéki országgyűlési képviselő törvénytelenül kéri a lakosságot arra, hogy a legfrissebb nemzeti konzultációs ívet ne a kormánynak küldjék vissza, hanem postázzák el azokat egy általa megjelölt postacímre. A Hír TV az üggyel kapcsolatban azt derítette ki, hogy a megadott postafiók címén (ténylegesen: a postahivatal fölötti bérházban) lakik a 24.hu egyik újságírója is, úgyhogy ez így aztán végképp törvénytelen. 

Szombaton "Újabb furcsaságok Hadházy alapítványa körül" címmel tovább "oknyomozta" a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) égisze alá tartozó orgánum a nemzeti konzultációs ívekkel kapcsolatos ügyet. Most a 24.hu újságírójának férjét kötötték a Hadházy által létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítványhoz, a riportban pedig

  • megmutatták az előző részből kimaradt postahivatalt;
  • ballagtak pár métert, hogy az újságíró házához is átsétáljanak;
  • ahol a riport alapján és a Média 1 információi szerint csengetéssel is próbálkoztak.

Az anyagban újra előhozták azt is, hogy ráadásul Hadházy Ákos "bevallotta", hogy ismeri az újságírónőt, a Hír TV szerint "arról viszont hallgatott, hogy az újságíró férjének van köze az alapítványhoz". A bevallás maga egyébként így hangzott:

- Kovács Angel Mariannát ismeri-e Ön?

- A Kovács Angel Mal...hogy hívják a hölgyet?

- Kovács Angel Marianna.

- Igen, ő egy újságíró.

A riport végén végül azért arra is kitértek, hogy habár több médium is lehozta, szerintük ők nem állították, hogy az újságíró egy postafiókban lakna. 

Frissítés: A Hír TV stábja szombat délután fél egykor Hadházy Ákost is felkereste otthonában. Hadházy a beszélgetést rögzítette és feltöltötte oldalára, ebből a videóból az derül ki, hogy

  • A Hír TV állítása szerint telefonon is keresték Hadházyt, Hadházy szerint ez nem így volt;
  • A Hír TV riportere interjút kért, amire Hadházy azt válaszolta, hogy élő adásba bármikor szívesen bemegy hozzájuk interjút adni;
  • Végül az elköszönés után a stáb megállt az utca másik oldalán, hogy - feltehetően - készítsen pár snittet Hadházyék házáról.