Meghalt az Állítólag egykori műsorvezetője

2020.07.14. 08:40

A villamosmérnök végzettségű és robotikával foglalkozó tudományos műsorvezető, Grant Imahara 49 éves korában hunyt el egy hirtelen agyi aneurizma miatt, írja a Hollywood Reporter.

Grant Imahara volt korábban az Állítólag (MythBusters)című műsor vezetője. A 18 évadot megélt sorozatban közismert hiedelmeket, legendákat próbáltak meg bizonyítani vagy cáfolni tudományos eszközökkel. Imahara vezette emellett a Netflix White Rabbit Project című, hasonlóan kísérletekre alapuló sorozatát, ezt azonban a Netflix 2016-ban egy évad után lemondta.

Imahara Los Angelesben született, Kaliforniában tanult villamosmérnöknek, amikor rájött, hogy igazából forgatókönyvíró szeretne lenni. Végül a kettőt kombinálva a Lucasfilmhez tartozó THX laboratóriumnál helyezkedett el. Kilenc évet dolgozott a Lucasfilmnél, 2000-ben került a Comedy Centralhoz, ezután pedig a Discovery műsorába. Egy 2008-as interjújában a filmezéshez és a médiához fűződő viszonyáról így nyilatkozott:

Gyerekként soha nem akartam James Bond lenni. Én Q akartam lenni, mert ő volt az  fickó, aki elkészítette az összes kémkütyüt. 

Imaharától korábbi műsorvezető-társa, Kari Byron Twitteren búcsúzott egy közös képpel

Néha azt kívánom, bárcsak lenne egy időgépem

– írta. Imaharától búcsúzott szintén Twitteren a Discovery Channel is: 

Elszomorodtunk a hír hallatán. Grant fontos tagja volt a Discovery családjának, és igazán csodálatos ember volt. Együtt imádkozunk a családjáért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport