Újra műsort vezet Árpa Attila

2020.07.20. 13:23

Árpa Attila fogja vezetni az új hazai sportcsatorna, az Arena4 hetente jelentkező NFL-műsorát a következő szezon alatt, írja a Kreatív és a Fűzővelkifelé szaklap a csatorna közleménye nyomán. Árpa korábban a Mokka és a Szerencsekerék arca volt.

A műsorvezető 2013 és 2014 között  a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke, illetve a Budapest Wolves amerikaifutball-csapat alapító-elnöke és játékosa is volt, vagyis többszörös magyar bajnok.

Ezzel a csatorna NFL-stábja is összeállni látszik:

  • az egyik kommentátor Kun Zsolt Maka lesz, aki az előző években közel 200 NFL-meccset élőben kommentált, az előző évadban pedig végig közvetítette az NCAA-t a Galaxy4-en;
  • kommentátortársa pedig a Digi Sporttól érkező Kerek István, a Fűzővelkifelé korábbi szerkesztője lesz, aki eddig elsősorban labdarúgó- és jégkorong-mérkőzéseket közvetített.

A csatorna NFL-stábjában szakértőként vendégeskedik majd:

  • Kovács Bálint, a Fűzővelkifelé elemzője,
  • Czirók Márton, a magyar válogatott elkapója,
  • Gecser Máté, szintén a magyar válogatott elkapója,
  • Zahovay Ádám, a magyar egyetemi amerikaifutball-válogatott támadó koordinátora.

A névsor nem végleges, az Arena4 újabb igazolásokat tervez. Úgy tudni: a fentiek mellett a csatorna előrehaladott tárgyalásokat folytat Bencsics Márkkal, aki a magyar amerikaifutball-válogatott irányítója, valamint Buday Zoltánnal, aki a Pro Football Focus nevű piacvezető amerikai elemző oldal szakértője. Eddig mindketten a SportTV-n szakértettek.

Arról, hogy hogyan kerültek az NFL meccsei az AMC érdekeltségében álló Sport Televízióról a Network4 csoport (Story4, Galaxy4 stb.) új sportadójára, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.