Újabb dokumentumfilm készült Jeffrey Epstein rémtetteiről

2020.07.21. 10:14 Módosítva: 2020.07.21. 12:47

Újabb dokumentumfilm készült a kiskorú lányokból szexrabszolga-hálózatot építő milliárdos, Jeffrey Epstein történetéből, írja a Variety. A Lifetime produkciójában készült Surviving Jeffrey Epsteinhez most jelent meg egy rövid előzetes. A filmben nyolc olyan nő beszél, akiket a milliárdos szexuálisan bántalmazott, megerőszakolt. 

A film címében is utal a Surviving R. Kelly és a Surviving R. Kelly II: The Reckoning című dokumentumfilmekre, amelyek egy másik híres és gazdag, az igazságszolgáltatást sokáig megúszó, kiskorú lányokkal erőszakoskodó férfi, az énekes R. Kelly sztoriját dolgozta fel, szintén az áldozatok vallomásai alapján.

Jeffrey Epstein tavaly ölte meg magát egy New York-i börtönben, ahova azután került, hogy szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával letartóztatták.

Epstein volt barátnőjét, Ghislaine Maxwellt nemrég fogták el a rendőrök, ellene az a vád, hogy részt vett Epstein hálózatának működtetésében, és ő szállította a milliárdosnak a behálózott fiatal lányokat. Epstein milliárdos befektetőként kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezett, ismerte többek között Bill Clintont, András yorki herceget és Donald Trumpot is. 

Korábban a Netflix készített dokumentumsorozatot Epsteinről Jeffrey Epstein: Filthy Rich címmel. A Surviving Jeffrey Epsteint augusztus 9-én mutatják be.