Az Esport1 felvásárolta a PC Gurut

2020.07.21. 09:24

A nagy múltú PC Guru magazin online és print kiadási jogai az Esport1 Kft.-hez kerülnek – közölte a kiadó.

A felvásárlás után mind a PC Guru, mind az Esport1 szerkesztősége változatlanul működik tovább.

A magyar videójátékos és e-sport média piac két hazai tulajdonban levő szereplője az Esport1 és a PC Guru tehát együtt folytatja a jövőben.

A tervek szerint a két sajtótermék olvasóközönségének egyesítésével a magyar gaming piacot lefedő széles elérésű média portfólió jön létre, melyben az Esport1 zömében fiatalokból álló, új típusú e-sport tartalmak fogyasztóinak tábora találkozik a PC Guru idősebb játékosokat is elérő, hagyományos videojáték magazin olvasói közösségével. Mindezt kiegészíti a cég Esportguru néven futó online tévé csatornája, amely az Antenna Hungária mindiGO platformján érhető el. Lengyel Zoltán, a korábbi kiadó ügyvezető igazgatója csatlakozik az Esport1 gárdájához.

A PC Guru 28 éve a hazai videojátékmagazin-piac egyik meghatározó sajtó terméke, print kiadása 2019 decemberében szűnt meg, azóta online formában jelenik meg. Fő profilja a videojátékos életformához kötődő tartalmak, játéktesztek, bemutatók és az utóbbi időben a filmek, könyvek és sorozatok világa.

Az Esport1 2016-ban indult, mint az elektronikus sportokkal foglalkozó online hírportál. Az e-sport tartalmak széles köre mellett az online közvetítések és videojátékos rendezvények szervezése adja a fő tevékenységét. A két médium közötti együttműködés korábbra nyúlik vissza, ugyanis 2017-2018-ban az Esport1 és a PC Guru csapata közösen adta ki az első hazai elektronikus sport kiadványt, az Esport magazint.

“A PC Guru felvásárlásával az Esport1 célja, hogy a PC Guru több évtizedes múltját tovább ápolva, olyan hazai e-sport és gaming portfóliót hozzon létre, amelyben minden korosztály megtalálja a maga számára kedves videojátékos tartalmat. Legyen szó akár a hazai és nemzetközi elektronikus sport közvetítésekről, a gamer életmód magazinosabb tartalmairól, vagy akár az elemzőbb, olvasmányosabb játéktesztekről” – mondta Bíró Balázs az Esport1 kommunikációs és stratégiai vezetője.