Újraindul az Ablak az MTV-n

2007.02.01. 12:29
Újraindul péntekenként az annak idején Déri János vezette Ablak és az Évgyűrűk is a közszolgálati adón. A szerkesztők szerint az új műsor pergőbb és interaktívabb lesz.

Február másodikán, pénteken, háromévnyi szünet után újraindul az MTV szolgáltató magazinja, az Ablak, és újból jelentkeznek társműsorai, a nyugdíjasoknak szóló Évgyűrűk és a hétköznapi beszédtémákat feldolgozó Fórum.

A nyolcvanas évek második felében, kilencvenes évek elején például Déri Jánossal, Albert gazdával vagy éppen Kudlik Júliával fémjelzett magazinműsorokat a szerkesztők reményei szerint a modern nézői elvárásokhoz igazították, így sokkal gyorsabb, pergőbb műsort láthatunk majd péntekenként, sőt több módon bele is szólhatunk majd az adások alakulásába.

Délután háromkor a huszonöt percben jelentkező Évgyűrűk nyugdíjasmagazin nyitja a műsorblokkot, majd az Ablak következik, aminek fő témája a szerkesztők szerint az egyesek által kisembernek nevezett állampolgár lesz. A százharminc perces műsorsávot az ötven perces Fórum zárja majd. Ez a műsor is épít a hagyományokra, de amíg korábban a politika dominált az adásokban, most köznapi beszédtémákat dolgoznak fel a készítők.


A műsorvezetők és a szerkesztő

A szolgáltató blokk három műsorvezetője Dombovári Gábor, Mohácsi Szilvia és Horváth Szilárd lesz.

Az Ablak közel húsz éven át uralta a péntek délutáni idősávot az MTV műsorán. Legnépszerűbb adását, amiben az Isaurát alakító Luceria Santost látták vendégül, az ország lakosságának 52 százaléka nézte.