Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újraindul az Ablak az MTV-n

2007.02.01. 12:29
Újraindul péntekenként az annak idején Déri János vezette Ablak és az Évgyűrűk is a közszolgálati adón. A szerkesztők szerint az új műsor pergőbb és interaktívabb lesz.

Február másodikán, pénteken, háromévnyi szünet után újraindul az MTV szolgáltató magazinja, az Ablak, és újból jelentkeznek társműsorai, a nyugdíjasoknak szóló Évgyűrűk és a hétköznapi beszédtémákat feldolgozó Fórum.

A nyolcvanas évek második felében, kilencvenes évek elején például Déri Jánossal, Albert gazdával vagy éppen Kudlik Júliával fémjelzett magazinműsorokat a szerkesztők reményei szerint a modern nézői elvárásokhoz igazították, így sokkal gyorsabb, pergőbb műsort láthatunk majd péntekenként, sőt több módon bele is szólhatunk majd az adások alakulásába.

Délután háromkor a huszonöt percben jelentkező Évgyűrűk nyugdíjasmagazin nyitja a műsorblokkot, majd az Ablak következik, aminek fő témája a szerkesztők szerint az egyesek által kisembernek nevezett állampolgár lesz. A százharminc perces műsorsávot az ötven perces Fórum zárja majd. Ez a műsor is épít a hagyományokra, de amíg korábban a politika dominált az adásokban, most köznapi beszédtémákat dolgoznak fel a készítők.


A műsorvezetők és a szerkesztő

A szolgáltató blokk három műsorvezetője Dombovári Gábor, Mohácsi Szilvia és Horváth Szilárd lesz.

Az Ablak közel húsz éven át uralta a péntek délutáni idősávot az MTV műsorán. Legnépszerűbb adását, amiben az Isaurát alakító Luceria Santost látták vendégül, az ország lakosságának 52 százaléka nézte.