Aczél visszamehet a Napkeltébe?

2007.09.29. 15:07
A Népszava információi szerint Rudi Zoltán, az MTV elnöke már nem tartja összeférhetetlennek, hogy Aczél rádióműsort is vezet. Orosz József azonban még mindig tiltólistán van, pedig ugyanúgy a Klubrádióban vezet műsort, mint Aczél.

A Népszava információi szerint az MTV etikai bizottsága nem állapított meg összeférhetetlenséget Aczél Endre estében, ezért az egy hete letiltott újságíró a jövő héten már újból vezetheti a Napkeltét a közszolgálati televízióban. A baloldali napilap szerint a döntésről Rudi Zoltán, az MTV elnöke levélben értesítette Gyárfás Tamást, a Napkelte producerét.

A Népszava információi szerint a levélben Rudi Zoltán Orosz József esetében továbbra is összeférhetetlenségre hivatkozik, ami azért is meglepő, hogy Aczél ugyanúgy a Klubrádióban vezet műsort (Azcélsodrony címen), mint Orosz. (Ő a Kontra és a Rekontra elnevezésű, betelefonálós műsorok házigazdája).

A Népszava megkérdezte a váratlan döntés hátteréről Horváth Ádám rendezőt, az etikai bizottság elnökét és az MTV kommunikációs osztályát is, Horváth azt válaszolta, hogy nem beszélhet belsős ügyekről, míg a sajtóosztály későbbre ígért tájékoztatást.

Aczél újbóli képernyőre engedése azért is váratlan lépés a Napkelte elleni fellépéssel a jobboldali kurátorok kegyeit kereső Rudi Zoltántól, mivel a tévéelnök a legutóbbi információk szerint éppen az összeférhetetlenségi vizsgálatok kiterjesztését szorgalmazta. Éppen a Népszava írta meg pénteki számában, hogy Orosz és Aczél után összeférhetetlenségi vizsgálat indulhat Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője ellen is, aki szintén minden héten egyszer műsort vezet a Napkeltében.