Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Elmarasztalta az ORTT Anettkát

2002.08.22. 13:19
A műsorban tapasztalható "ízléstelen, trágár megnyilvánulások", valamint az élőben közvetített folyamatos italozás és dohányzás miatt elmarasztalta az ORTT Panaszbizottsága Anettka Forró drót című műsorát. Az extravagáns műsorvezető csütörtök este a Budapest tévében reaglá a médiatestület állásfoglalására.
Az ORTT Panaszbizottsága állampolgári bejelentés alapján megvizsgálta a Budapest Televízió 2002. július 27-én sugárzott "Forró drót" című műsorát, és arra az álláspontra jutott, hogy a panasz abban a tekintetben alapos, hogy a hivatkozott műsorszámban több, a társadalom többsége által elfogadott mértéken túlmenő megnyilvánulás és magatartás került megjelenítésre. A műsorban több ízléstelen és trágár kifejezés hangzott el, amely a bizottság szerint személyeket vagy személyek egyes csoportját sértheti. A műsort egyébként az Anettka néven ismert Fehér Anett vezeti, aki nemrégiben bejelentette: indul a Magyar Televízió elnökségéért.

Forrás: www.anettka.com
A testület leszögezi, hogy a műsorba betelefonálók véleménynyilvánítási módjáért, tartalmáért, valamint stílusáért a műsorszolgáltató vagy a műsorvezető nem felelős. Azonban a vizsgált esetben a telefonálóknak adott válaszok is általában hasonló trágár stílusúak, néha személyeskedő hangvételűek. Ezek a betelefonálók számára lehetőséget adnak hasonló megnyilvánulásokra - áll a jelentésben.

Az eljáró tanács egyhangú álláspontja az is, hogy a műsor egésze alatt tapasztalható szeszesital-fogyasztás, valamint az állandó dohányzás példája ártó hatású lehet a fiatalkorúak, illetve kiskorúak személyiségfejlődésére. E műsorok sugárzását egyébként a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 5. paragrafus (5) bekezdése időkorlátozás nélkül tiltja.

Anettka az Index megkeresésére jelezte: a testület elmarasztaló véleményére csütörtökön 22.50-kor, a Budapest tévé műsorában reagál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?