Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Internettel az animekalózkodás ellen

2008.11.19. 11:04
A Tv Tokyo megelégelte, hogy Észak-Amerikában kalózkiadásban terjednek az animék, ezért a japán premier után rögtön felrakja sorozatait a netre angol felirattal. Egy hétig reklám nélkül, előfizetéssel lehet megnézni a rajzfilmeke, utána viszont ingyen, reklámokkal.

Internetes csatornán kívánja sugározni műsorait - fizető, illetve némi várakozás árán ingyenes szolgáltatásként - az animációkra szakosodott TV Tokyo japán adó a műfaj külföldi rajongói számára, hogy felszámolja a mind nagyobb károkat okozó videokalózkodást.

Az erről elhangzott keddi tokiói bejelentés szerint január 8-tól az adó először a Naruto című sorozat epizódjait fogja megismételni interneten alig egy órával azután, hogy Japánban először sugározta azokat, méghozzá angol feliratozással. A TV Tokyo lesz az első japán tévétársaság, amely ilyen szolgáltatást nyújt a népszerű japán animációs műfajok külföldi híveinek.

A programokat elsősorban az észak-amerikai publikumnak szánják, de másutt is láthatók lesznek - ott, ahol erre vonatkozólag megállapodás születik a helyi partnerekkel.

Aki rögtön az eredeti változat tévébemutatója után látni akarja a Naruto legfrissebb epizódját angol feliratozással, annak fel kell iratkoznia a portálra és fizetnie kell valamennyit - ennek fejében hirdetési szünetek nélkül láthatja az animációt. Aki hajlandó várni legalább egy hetet és akit nem zavarnak a filmet megszakító reklámok, az később ingyen is élvezheti a sajátos japán műfajt.

A TV Tokyo a japán animáció mind nagyobb külföldi népszerűsége miatt kényszerült erre a lépésre, ugyanis a türelmetlen külföldi rajongók nem hajlandók megvárni, amíg a szigetországi műfaj feliratozva műsorra kerül a hazai tévéken, hanem kalózfelvételeket rendelnek, amelyeket házi feliratozással terjesztenek az interneten.

"Ez nagy gond a japán animációs műfaj számára. Reméljük, hogy ezeknek a filmeknek csaknem egyidejű legális terjesztése az interneten véget vet majd a törvénytelen videokalózkodás gyakorlatának" - kommentálta döntését a TV Tokyo.