Géza
-12 °C
-4 °C

Vágó István felkérésére dúlták fel a Helikon parkot

2006.06.08. 09:56
Egy luxusautó slusszkulcsát keresték Vágó István útmutatásai alapján azok, akik felásták a keszthelyi park egyes részeit. A felelősök azt állítják, hogy minden megbeszéltek a hivatalos szervekkel és a keletkezett kárt meg is térítik.

Mintha vandálok forgatták fel a keszthelyi Helikon parkban álló Bartók Béla emléktábla körüli környéket, a földet felásták, a kőtáblát felborították. Ez így akár egy mínuszos bulvárhír is lehetne, két karambol és földrengés közt. A helyzetet azonban kicsit tovább bonyolítja, hogy az állítólagos vandálok egy tízmillió forintot érő Jaguár slusszkulcsát keresték, ráadásul rendőri biztosítás mellett.

A kincskereső akció ugyanis a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság egyik reklámkampánya volt, amit Vágó István harangozott be különböző kvízkérdésekkel az RTL Klubon és más tévécsatornákon. Június 3-án, éjjel tizenegy előtt pár perccel azután kiderült, hogy a megoldás Keszthely, azon belül is a Helikon park és még közelebbről valami, ami Bartók Béla nevéhez kapcsolódik. (Hát persze, hogy a tábla, amit a népdalgyűjtő emlékére állítottak 1966-ban). Itt volt valahol eldugva a Jaguár kulcsa, meg egy telefonszám, amit tárcsázva az első telefonálónak elmondták, hogy merre is van a luxusautót rejtő garázs.

Másnap reggelre persze a park egy részét felásták a kincskeresők, és még a Bartók Béla emléktábla alá is benéztek.

Rendbehozzák

"A verseny egy jól körülhatárolt területen folyt, amit ráadásul a félreértések elkerülése végett fáklyákkal is jól körülkerítettünk" - állítja Keresztesi Péter, az MTT marketingigazgatója, aki szerint a megvilágított, lekerített területen kívül a kincskeresők nem ásták fel a park más részeit és em jelentős a keletkezett kár.

Ráadásul a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság előzetesen engedélyt kért a Keszthelyi Önkormányzattól a terület felásására, sőt rendőri biztosítást is kértek az akcióhoz.

"Természetesen a Keszthelyi Önkormányzattal előzetesen egyeztettünk, és megállapodtunk, hogy a parkban keletkezett kár helyreállítási költségeit álljuk" - állítja Keresztesi, aki azt azonban nem tudta megmondani, hogy mekkora is a keletkezett kár.

Ugyanezt megerősítették a Keszthelyi Önkormányzat Ügyfélszolgálatánál is, ahol elmondták, hogy a terület helyreállítását már elkezdte a Keszthelyi Városüzemeltetési Kft, de a teljes rendbetételéig a kár pontos összegét ők sem tudják megállapítani.

A cég Arany Oldalak elnevezésű telefonkönyvének reklámfilmjei több kereskedelmi csatornán, vagyis nem csak a műsorvezetőt alkalmazó RTL Klubon futottak. Az ügyről szerettük volna megkérdezni Vágó István véleményét is, de ő jelenleg éppen nyári szabadságát tölti külföldön.