Távozott az RTL Klub kreatív igazgatója

2003.01.20. 16:38
Árpa Attila, az RTL Klub televízió kreatív igazgatója, aki egyben a Való világ produkciós igazgatója is volt, hétfőn távozott a csatornától.
Az Index információi szerint a döntést az RTL Klub vezetése kezdeményezte. A kreatív igazgató sorozatos vitákba keveredett a csatorna vezetőivel a reality show tartalmával és egyéb kérdésekkel kapcsolatban is.

A Való világ második szezonja kezdettől fogva botrányt kavart, a minden eddiginél nyíltabb szexuális tartalom a közönség egy részét felháborította. A show az előző kiadáshoz képest veszített nézettségéből, de a korábbi tapasztalatok alapján várható, hogy népszerűsége idővel emelkedni fog.

A kreatív igazgató távozása súlyos veszteség az RTL Klubnak; az adó műsorainak jelentős része az ő munkáján alapult. Egyelőre nincs jelölt Árpa pótlására, így a Való világ sorsa is bizonytalan.

Zeneszerzés, filmgyártás

Árpa Attila az Indexnek nyilatkozva elmondta, reméli, hogy hamarosan véget ér a valóságkorszak, és visszatérhetünk a klasszikus televíziózáshoz. Hozzátette: most felszabaduló idejében végre azt csinálhatja, amit szeret, mivel a reality show nem tartozott ezek közé. A tévés szakember filmgyártással és zeneszerzéssel szeretne foglalkozni, televízióval egyelőre nem. Ugyanakkor nem zárja ki, hogy később tévésorozatokat készítsen.