Klaudia
-3 °C
3 °C

Nők a csöcs mögött

2004.11.18. 09:11
"Nekem csak a belső értékek számítanak" - mondja a médiaelit, majd megigazgatja szilikonozott mellét, amit az egyik kereskedelmi televízió fizetett (egyéb nagy értékű tárgyi eszköz, esetleg marketing- és promóciós kiadás), keresztbe teszi hosszú combjait, és porcelánfehér mosolyát (fogkőleszedés mint adómentes egészségügyi hozzájárulás) kivillantva még hozzáteszi: "Az a legfontosabb, hogy meg tudjon nevettetni".

sőt nemsokára beszáll a függöny mögött maszturbáló dada és az éppen arra járó Mercutio is
Mint a Rómeó és Júlia pornóverziója, amikor az erkélyjelenet szerelmi vallomása anális aktusba torkollik, sőt nemsokára beszáll a függöny mögött maszturbáló dada és az éppen arra járó Mercutio is: a kereskedelmi csatornák tangáig sliccelt szoknyában beszélnek szerelemről, nagylelkűségről és barátságról, romantikát emlegetnek, miközben széttárt lábakkal pózolnak a Playboy középső poszterén, és bekokózva megkönnyeznek minden nyálas Elton John- és Jimmy-klasszikust.

Érzelgősen a kés alá

A Nagy alakítás című plasztikai sebészeti valóságshow is ezt az álszent üzenetet köpi az arcunkba: könnyek, összeborulások és Dido érzelmes dalai kísérnek minden jelenetet, és talán még nem volt olyan műsor a televíziózás történetében, ahol ilyen mély átéléssel, a tragikum húrjai közé csapva mondták volna ki, hogy "remélem végre nagy és szép lesz a cicim".
 
A valóságshow a beharangozó szerint a testi hibáik miatt megkeseredett embereken szeretne segíteni a modern orvostudomány, meg persze a bújtatott reklám vívmányainak felhasználásával, de hát ez nem az Aranyág, szó sincs itt jótékonykodásról, csak a legkisebb királyfi és a rút kiskacsa örök történetét adják elő egy csapat szerencsétlen statisztálásával.
 
"Te is megváltozhatsz, igen te, ott a csodaláda előtt! Nem baj, ha zsírosat eszel és ver a férjed, nem baj, ha a sok mosogatástól vörös a kezed, ha a kényelmetlen cipő miatt bütykös a lábad! Hétfőn, de legkésőbb két hónap múlva majd úgy vonulhatsz be a szövőgyárba, mint Charlize Theron az Oscar-gálára" - mondja a Nagy alakítás, és már az első válogatáson kiejti az égési sérülteket, a fél arcukat befedő, gyulladt májfoltjukat takargatókat, mindazokat, akik túl rútak ahhoz, hogy képernyőre kerüljenek.
 
Marad egy nő, aki saját szavai szerint hatvan kilót fogyott a vágósúlyából, és a gyors súlyveszteség miatt lötyögő bőrét akarja felvarratni, meg egy másik, akit összevert a pasija, és most a leginkább nehézsúlyú bokszbajnokokra emlékeztetően tompa orrát szeretné fitosra szabatni. Nyomorult világ, ami így elintéz embereket, mi ehhez képest egy amputált lábú gondja vagy egy vastüdővel létező szenvedése?
 
Olyan ez kicsit, mint a hollywoodi high school-filmek, ahol a csúnya lány is ugyanaz a kifejezetten filmipari felhasználásra tenyésztett szőke, nagymellű fajta, mint a pomponcsajok gonosz vezetője, csak kertésznadrágot hord, szemüveges, és hátra fogja a haját, persze csak az átalakulásig, amikor berakja a kontaktlencséit, és a többiek ámulatára felvesz egy feszes, piros miniszoknyát.

Elszabták

Félreértés ne essék, igenis érezheti valaki iszonyatosan rosszul magát, amiért olyan az orra, mint egy gleccser egy a negyvenöthöz arányú makettje, és igenis fontos, hogy egy nő nőnek érezhesse magát, de ezeknek az elkeseredett embereknek senki sem magyarázta el, hogy a plasztikai műtét csak segítség, nem megváltás, ráadásul a szerelemhez és a boldogsághoz nem elég a feszes segg és egy csillogó fogékszer.
 
nemcsak jól mosogat és főz, de el tudja hitetni, hogy olyan az ágyban, mint Michelle Wild az XXL-en
Ezek a nők az emancipált huszonegyedik századi Magyarország mellett párhuzamosan létező Magyarországról jöttek, ahol az ebédlőt díszítő pálmafás óriásplakát alatt a férfi az asszony arcába önti a levest, ha langyos, és ágyba hozatja a hideg sört meg a zsírkarikáktól csillogó kocsonyát. Ebben a világban az a nő lesz sikeres, vagyis azt veszik el, aki nemcsak jól mosogat és főz, de el tudja hitetni, hogy olyan az ágyban, mint Michelle Wild az XXL-en. Egy ilyen világban a mellnagyobbítás után a nők nem elégedettek, kiegyensúlyozottak és magabiztosak lesznek, csak keresettebbek, és ha szerencséjük van, hozzámennek egy építési vállalkozóhoz, akinek ötéves használt Grand Cherokeeja van, ha pedig nincs, hát feltűnnek majd egy magyar amatőrlányokkal forgatott gangbangválogatásban.
 
Tudják ezt jól a műsor készítői is, de inkább a valóság alá kevernek pár lejárt szavatosságú romantikus slágert, lelassítják a képeket, ha összeborulnak a szereplők, előzékenyen elhomályosítják a műtét véres képeit, és tündérmesét hazudnak ahelyett, hogy elmondanák az igazságot. Egy szó sem esik arról, hogy a tömpe orrnál azért rosszabb, ha valaki távlatok nélkül, kilátástalanul robotol minimálbérért egy szürke üzemben, vagy hogy nem valószínű, hogy a testi hibája okozza a boldogtalanságát annak, aki még így, három számmal nagyobb, lötyögő hámréteggel is összehozott két abortuszt.