Három hetet késik Friderikusz

2006.02.17. 14:04
A Friderikusz, most heteket késik, mert állítólag lefagyott egy szerver, de addig is megismétli az Én mozim adásait az ATV.

Mégsem indul el február 20-án Friderikusz Sándor új közéleti műsora a Friderikusz, most az ATV-n. A showman a műsort beharangozó péntek délelőtti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy még sincs miért sajtótájékoztatót tartani, mivel technikai okok miatt a naponta jelentkező hírműsor várhatóan három-négy héttel később indul a tervezettnél.

"A szerdai főpróbán lefagyott a digitális műsorkészítéshez elengedhetetlen szerver, ráadásul több, az élő műsorhoz szükséges berendezés még nem érkezett meg az ATV-hez, így kénytelenek vagyunk elhalasztani a műsor indulását" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón Friderikusz Sándor. Az Index információi szerint egyébként az osztott műsorképet létrehozó készülék és az egyidejűleg több telefonhívás fogadására felkészített telefonközpont nem érkezetett meg eddig az ATV stúdiójába.

"Persze a nézőkön is kikísérletezhettük volna az új műsort, de én egy más fajta televíziózás híve vagyok" - jelentette ki Friderikusz, aki szerint a műsor mindenképpen elindul még a választások előtt, és tavaszig ugyan többet fog foglalkozni politikával, de később a műsoridő 70 százalékát a közéleti témák teszik majd ki, és csak a fennmaradó 30 százalékban lesz majd szó politikáról.

74 fős stáb

Friderikusz elmondása szerint a műsor - már ha elkezdődik - szakítva a többnyire stúdiófelvételekre alapozó hazai televíziós hagyományokkal, gyakran "az élet színtereiről" jelentkezik majd élőben a mindennap rendelkezésre álló műholdas kapcsolást lehetővé tevő közvetítőkocsi segítségével. Az adásokban a 3-4 téma mindegyikét 2-6 perces, értelmező, az ügy kronológiáját is ismertető riportfilm vezeti fel, majd a stúdióban Friderikusz Sándor a téma érintettjeivel beszélget élőben, és ígérete szerint nemegyszer sugároznak majd hasonló profilú angol és francia produkciók riportjaiból a műsor. A műsort egyébként 74 fős stáb készíti majd.

Az első adás elindulásáig, hétfőtől az Én mozim már bemutatott húsz részét láthatják hétköznap esténként, kilenc és tíz óra között az ATV-re tévedők.