Új valóságshow 100 ezer dolláros fődíjért

2005.08.18. 17:21
Már lehet jelentkezni a műsorba, ahol a kétfős csapatoknak cseheket, szlovákokat, lengyeleket, bulgárokat és románokat kell majd legyőzniük.

A kábelhálózatokon elérhető AXN csatorna új, közép-európai valóságshow-t indít, amihez már megkezdte a szereplőválogatást is.

A Sony Pictures tulajdonában álló, főleg kaland- és akciófilmeket sugárzó csatorna honlapján szeptember 20-ig jelentkezhetnek azok a magyar, cseh, szlovák, lengyel, román és bolgár fiatalok, akik részt szeretnének venni z Egyesült Államokban már a hetedik éve sugárzott Amazing Race közép-európai változatában.

A The Amazing Race - Central Europe című sorozatban kétfős csapatok versenyeznek majd a százezer dolláros, azaz csaknem húszmillió forintos fődíjért. A csapatok csak egymást jól ismerő tagokból állhatnak, a verseny alatt több országon utaznak keresztül, miközben szellemi kihívásoknak kell megfelelniük és fizikailag kimerítő feladatokat kell végrehajtaniuk.

A csapatok minden lépését kamerák kísérik. Az a csapat, amely utoljára érkezik a kijelölt pihenőállomásra, mindig kiesik, míg a megmaradt csapatok tovább folytatják a küzdelmet a végső győzelemig, vagyis a százezer dollárig.

Az AXN jelenleg a UPC Directen fogható, számos egyéb kábelszolgáltató hálózatán illetve a T-Online weboldalán, demivel legtöbbször prémiumcsomagokban található legfeljebb a lakosság 10 százaléka kapcsolhat rá időnként. Az eredeti, amerikai változatban a fődíj egyébként a középe-európai változat nyereményének tízszerese, azaz egymillió dollár.